Általános iskola


JÁSZBOLDOGHÁZI MÁTYÁS KIRÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

Mottónk:

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, meg tanulja szeretni, amit csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog."

Szent-Györgyi Albert

Jászboldogháza területén a 2. világháború után öt iskola működött. A hatvanas években megszűnt a tanyavilág, az emberek beköltöztek a belterületre. Itt épült 1962-ben a kéttantermes, 1970-ben a hattantermes iskola, majd 1988-ban a tornacsarnok. Diákjaink ma is e falak között tanulnak, és itt töltik szabadidős tevékenységüket.

2006-ban iskolánk felvette a Mátyás Király Általános Iskola nevet. Jelenleg a tápiógyörgyei Kazinczy Ferenc Általános Iskola a tagintézményünk.

Az utóbbi néhány évben jelentősen megnőtt a szomszédos településekről bejáró gyerekek száma. Jelenleg 162 tanulót tartunk nyilván a nyolc tanulócsoportban.

Nevelőtestületünk elsődleges szempontja az általános emberi értékek közvetítése. Fontosnak tartjuk tanulóink személyiségének formálását, igyekszünk továbbépíthető, teljesítményképes tudást biztosítani, lehetőséget adni a permanens önművelésre. Az iskolára jellemző nyugodt, kiegyensúlyozott légkör megmutatkozik tanulóink magatartásában is. A követelmények magasak, egyénre szabottak. Csoportbontással készítjük fel tanulóinkat a továbbtanulásra matematika, magyar, angol tantárgyakból, valamint informatikából. Az eredmények jól tükröződnek a tanulmányi versenyeken és a továbbtanulásban.

A nevelő-oktató munkát A BOLDOGHÁZI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY segíti.

Iskolánk szakmai alapdokumentumai: Pedagógiai Program, Szervezeti és Működési Szabályzat, Házirend, az alábbi elérhetőségen olvasható: http://www.oktatas.hu/hivatali_ugyek/kir_latogatoknak/kir_info/!KIR_Info_Publikus/Home/Index/035921

Nevelőtestület tagjai:

Nevelők

 1. Birgés-Tóth Mónika
 2. Fajka Jánosné
 3. Gerhát Károly
 4. Gerhát Károlyné
 5. Hambergerné Válik Sarolta
 6. Ilonka Zoltán
 7. Káposztás Istvánné
 8. Konkoly Béláné
 9. Muhariné Szőke Bernadett
 10. Szendrei Péter
 11. Tóth Pál
 12. Tóthné Simon Aranka
 13. Vajda Emese
 14. Varga Judit

Nevelő- oktató munkát közvetlenül segítő

 1. Pappné Turóczi Henrietta

Takarítók

1. Fehérváryné Csák Mária

2. Szőllősi Béla

Diákjainknak jó tanulást, a szülőknek, családoknak pedig napi jó kapcsolatot kívánok a pedagógusokkal, és az iskolával.

Az iskola elérhetőségei:
Cím: 5144 Jászboldogháza, Kossuth Lajos utca 1.
telefon: 06-57/460-022
e-mail: klik.jaszboldoghaza@gmail.com
weblap: www.matyassuli.hu

Ilonka Zoltán
igazgató