Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ebösszeírás

Jászboldogháza község közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ alapján 2023. november 1. napja és 2023. november 30. napja között ebösszeírást rendelek el.

Az összeírás ebenként egy adatlap kitöltésével történik.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Közös Önkormányzati Hivatal Jászboldogházi kirendeltsége részére az alábbi módokon:

  • levélben postai úton, (5144 Jászboldogháza, Rákóczi u. 27.)
  • személyesen a Jászboldogházai Polgármesteri Hivatalban
  • elektronikusan az adozas@jaszboldoghaza.hu e-mail címre
  • az adatlap online is kitölthető a honlap jobb oldalán található elektronikus ügyintézés menüben! A település kiválasztása után az Ügyindítás gombra kattintva a keresőben az Ebösszeíró adatlapot kell kiválasztani és kitölteni. Amennyiben rendelkezik ügyfélkapuval, bejelentkezés után azon keresztül beküldhető, egyéb esetben a kitöltött nyomtatvány kinyomtatható és a papír alapú nyomtatványhoz hasonlóan a fentebb részletezett módokon benyújtható.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2023. november 30.

Felhívom a figyelmet arra, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség nem teljesítése esetén állatvédelmi bírság kiszabására kerül sor, melynek összege minimum 30.000.-Ft. Az ebtulajdonosok az összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot bejelenteni.

Felhívom az ebtartók figyelmét arra is, hogy 2013. január 01-től a négy hónapnál idősebb ebeket transzponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. Amennyiben az ebtartó e kötelezettségének nem tesz eleget minimum 45.000.-Ft állatvédelmi bírsággal sújtható.

Kérem, hogy segítsék munkánkat, és az adatszolgáltatási kötelezettségüknek tegyenek eleget.

Segítő együttműködésüket előre is köszönöm.