Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

„Karanténban született” alkotói pályázat

A program három elemből áll össze:

I. Történetírói, versírói pályázat

II. Fotópályázat

III. Kisfilm, videópályázat

A program célja:

Egyrészt a majd egy éve fennálló járványhelyzet miatt a családok zárkózottabbak lettek. A tilalmak miatt csökkent az érdeklődés mindenféle program, elfoglaltság, információ, feladat iránt, ezért az embereket nehezebben lehet motiválni, kimozdítani a kényelmes hétköznapjaikból. Csökkent a mindennapi rutinból adódóan kialakult kötelességtudat mértéke. Nem kell, – pontosabban nem lehet – délután az edzésre, zeneiskolába, klubba, szakkörbe, felnőtt önképző körbe járni.

Ezzel a pályázattal szeretnénk az embereknek célt, feladatot adni.

Másrészt mindannyiunkat értek olyan ingerek, olyan történések, kerültünk olyan meghökkentő szituációkba, melyek a járványhelyzet miatt alakultak ily módon. Ezek között lehetnek különösen kellemesek, de akár kellemetlen élmények is, de a lényeg, hogy semmiképp nem szokványosak.

Azt szeretnénk mind a gyermek, mind a fiatal, tinédzser, mind a felnőtt korosztálynál elérni, hogy ezeket az élményeket örökítsék meg, akár írás, akár fotó, akár kisfilm formájában.

Nem a vicces, mindenki által jól ismert otthoni videók készíttetése a célunk, hanem az, hogy lássuk, és láttassuk a különlegeset, a szépet, a meglepőt; mely dolgok, a jelen helyzet nélkül nem így alakultak volna.

Plusz motivációt szeretnénk adni a mindennapokhoz, az élmények megéléséhez, felismeréséhez, és megörökítéséhez.

Olyan programot szeretnénk kínálni, mely teljesen járványbiztos, hiszen senkivel nem kell találkozni hozzá, és paradox módon a témája mégis épp ez.

Szeretnénk a megtörténteket értékké nemesíteni!

Részletes leírások:

I. Történetírói, versírói pályázat

formai előírás: maximum 2 db A/4-es oldal, Times New Roman betűtípus, szimpla sorköz, csak a művet kell beküldeni, és az életkori kategóriát kérjük megjelölni, semmilyen más személyes adatot nem kérünk. A pályaművek a címeik alapján lesznek azonosítva.

Beküldendő akarantenpalyazat@gmail.come-mail címre.

II. Fotópályázat

Formai előírás: ebben a kategóriában nem a fotó elkészítésének minőségét, hanem a talált téma különlegességét, egyediségét díjazzuk természetesen a fotók élesek, jól láthatóak kell, hogy legyenek. Pályázni maximum 3 db fotóval lehet.

Egy címet kérünk a fotónak adni, az életkori kategóriát kérjük megjelölni, és maximum egy 5 mondatból álló leírást kérünk csatolni, semmilyen más személyes adatot nem kérünk, a pályaművek a címeik alapján lesznek azonosítva. A max. 3 fotót egyszerre, egy e-mailben kérjük beküldeni

Beküldendő: akarantenpalyazat@gmail.come-mail címre

III. Kisfilm, videópályázat

Formai előírás: ebben a kategóriában nem a kisfilm elkészítésének minőségét, hanem, a talált téma különlegességét, egyediségét díjazzuk. Természetesen a videók jól nézhetők kell, hogy legyenek, lehetőleg HD minőségben kell, hogy készüljenek. Egy címet kérünk a kisfilmnek adni, az életkori kategóriát kérjük megjelölni, és maximum egy 5 mondatból álló leírást kérünk csatolni, semmilyen más személyes adatot nem kérünk, a pályaművek a címeik alapján lesznek azonosítva.

Beküldés módja: a pályázó saját gmail cím alapján létre kell, hogy hozzon egy saját youtube oldalt, ide kell feltölteni a videót, és ennek a linkjét, és az 5 mondatból álló leírást kérjük akarantenpalyazat@gmail.come-mail címre elküldeni

Korosztályi besorolás:

14 éves korig: itt első sorban az általános iskolásokra, a gyermeki szemléletre alapozunk

15-28 éves korig: egy tinédzser, egy kis felnőtt már egész másképp látja a világot

29 év felett: egy felnőtt, egy családfenntartó pedig megint másik szemszögből éli meg ezeket a felborult mindennapokat

A díjazás mindhárom kategóriában külön történik, mindenhol az 1-3. helyezetteket díjazzuk, és ha úgy adódik különdíjakat is kiosztunk.

Pályázatok beadási határideje(minden kategóriában):2021. március 22.

Pályázat kiírója: Jászkerület Nonprofit Kft. 5100. Jászberény, Bercsényi út 1.

Bővebb információ:Patakiné Kocza Anita, 30/231-9078, kocza.anita@jaszkerulet.hu

A pályázat a „Szer nélkül a teljes életért!” pályázat támogatásával EFOP-1.8.7-16-2017-00007 valósul meg.