Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kék fény a gyermekjogokért

A Gyermekjogok Világnapján az UNICEF Magyarország felhívására naplemente után kékbe borul számos ikonikus épület a fővárosban és más településeken is. Jászboldogháza idén másodszorra csatlakozik a kezdeményezéshez.

November 20-án a gyermekjogokat ünnepeljük az egész világon. 1989. november 20-án lépett életbe a Gyermekjogi Egyezmény, amelyet Magyarország az elsők között ratifikált. Az egyezmény biztosítja azokat az alapjogokat, amelyek minden gyermeket megilletnek szerte a földkerekségen.

Az UNICEF Magyarország több éve különleges kampányokat szervez ezen a napon az egyezmény aláírására emlékezve. A kampányok célja, hogy felhívjuk a figyelmet az alapjogokra, és jobban figyeljünk a gyerekek véleményére.

Miért kék?

Az UNICEF színe a kék, így a gyermekjogokra emlékeztetve az elmúlt három évben a fél világ kék díszkivilágítást kapott a sydney-i Operaháztól, az isztambuli Boszporusz-hídon át a New Yorki Empire State Buildingig.

Jászboldogházán idén az óvoda és az iskola épülete mellett, még a parkban található Szent Vendel Szobor kap kék díszkivilágítást.