Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kék fények a gyermekek jogaiért

November 20-a a gyermekjogok világnapja. 1989. november 20-án 33 éve lépett életbe a Gyermekjogi Egyezmény, amelyet Magyarország az elsők között ratifikált. Ez az egyezmény biztosítja, hogy szerte a világon azonos jogok illessenek meg minden gyermeket.

Három éve Jászboldogházát az a megtiszteltetés érte, hogy megkapta a „Gyerekbarát település” címet. A díjjal elismerték a község hosszú évek óta tartó munkáját, amelyet a helyi önkormányzat, a gyermekekkel foglalkozó intézmények, a civil szervezetek, és a község civil lakosságának az összefogásával a gyermekekért tettek.

Jászboldogháza idén ismét csatlakozott az UNICEF globális felhívásához, hogy öltöztessük kék fénybe az épületeinket. Idén az 1930-ban épült Szent Család Római Katolikus Templom épületét világítjuk meg a gyermekek jogaiért. A helyi egyházközösség nagy figyelmet fordít a gyerekek lelki nevelésére. 2014-ben megalakult Boldogházán a Szent Vendel Cserkészcsapat, ahol a gyerekek közösségi programokon, táborozásokon, sportprogramokon vehetnek részt. Ezeken felül is igyekeznek megszólítani a boldogházi gyermekeket évente több eseménnyel: például közös imádkozással; az iskolatáska megszentelésével, mikuláscsomag osztásával. Ezeken az eseményeken a cserkészet és az UNICEF egyik közös fő törekvése valósul meg, a – gyerekek között is megtalálható- társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetése.

A kék fénnyel kivilágított templom 2022. november 20. vasárnap 17 órától másnap reggelig tekinthető meg.