Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kiállítás

A BOLDOGBT Egyesület tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2019. augusztus 31-én (szombaton) 9:30 órakor kezdődő Gyökereink – IV. sorozatban Telek Béla művésztanár kiállítására.

Megnyitja Egri Mária művészettörténész.

A kiállítás a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácstermében 2019.október 1-ig lesz megtekinthető.

Telek Béla tanár, festő, grafikus, karikaturista. Jászberényben született 1936-ban, édesapja Boldogházáról származik.

1955-ben tanítói képesítést szerzett Jászberényben, 1966-ban a Szegedi Tanárképző Főiskolán rajz-földrajz szakot végzett. Pedagógusi pályáját Jánoshidán és a jászberényi tanyavilágban kezdte. Tanított általános- és középiskolákban, majd 1976-tól nyugdíjba vonulásáig a Jászberényi Tanítóképző Főiskola (Szent István Egyetem) Művészeti Nevelési Tanszékén oktatott, ahol bekapcsolódott az országos rajztanári alkotó közösség munkájába. Alapító és vezetőségi tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének és a jászberényi ALKOTÁRS Művészeti Egyesületnek. Foglalkozott alkalmazott grafikával, illusztrációkat készített, karikatúrái rendszeresen megjelennek helyi és megyei lapokban, festőként több önálló kiállítása is volt. Főleg tájképeket és csendéleteket fest. Több mint egy évtizedig vezetőségi tagja volt a Városvédő és Szépítő Egyesületnek, örökös tiszteletbeli elnöke a Jászsági Képzőművész Baráti Egyesületnek.

2008-ban megkapta a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Művészeti Díját. Jászberény város Pro Urbe díjas polgára, 2017-től pedig Díszpolgára, és számos kitüntetés tulajdonosa.

Minden érdeklődőt szeretettel várnunk.