Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Lomtalanítás

Értesítjük a község lakosságát, hogy a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Zrt. értesítése alapján Jászboldogházán az évi egyszeri alkalommal történő LOMTALANÍTÁST 2024. április 13-án (szombaton) végzik, kérjük a lomtalanítás során az alábbi szabályok betartását:

  • Lomhulladékok kihelyezésének időpontja: reggel 7 óra.
  • Szolgáltatást kizárólag szerződött partnereink jogosultak igénybe venni.
  • A háztartásban keletkezett lomot az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni a lomtalanítás reggelén, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni, és a rakodás biztonságosan, és balesetmentesen, kézi erővel végezhető legyen.
  • Maximálisan kihelyezhető lomhulladék mennyisége 1,5 m3
  • A lomtalanítás során a nagydarabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lom hulladék kerül elszállításra. A nagyméretű lomokat (pl.: ágy, szekrény, ülőgarnitúra) szétszedett állapotban kell kihelyezni úgy, hogy az kézi erővel könnyen mozgatható legyen. Az apróbb méretű lomokat kérjük zsákban, vagy dobozban kihelyezni a szétszóródás megelőzése érdekében.
  • A kikészített lomokat kizárólag a jelzett időpontban szállítjuk el. Felhívjuk figyelmüket, hogy a később kirakott hulladékot a szolgáltató nem szállítja el.
  • Az egyéb módon kihelyezett hulladék nem kerül elszállításra.

A lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, veszélyes anyagot tartalmazó fémhulladékokat, azbesztet tartalmazó hulladékokat, veszélyes anyagokat tartalmazó faforgácsot, oldószereket, szerves oldószereket, savakat, lúgokat, nehézfém tartalmú hulladékot, olajos rongyokat, fáradt olajat, olajszűrőket, fertőző hulladékokat (állati tetem, trágya), gyógyszereket,
éles-hegyes eszközöket (injekciós tűk, fecskendők, vágó- szúróeszközök), permetszereket és azok dobozait, építési törmeléket, épület bontásból származó hulladékot, gumiköpenyt, autóbontásból származó hulladékot, autóroncsokat, elektronikai hulladékot és zöldhulladékot sem, mert azokat társaságunk NEM szállítja el.

A lomtalanítás során közterületre helyezett hulladék a szolgáltató tulajdonát képezi, így annak bárki más által történő elszállítása jogtalan eltulajdonításnak minősül!

Településünk és környezetünk tisztasága érdekében kérjük Önöket, hogy lomtalanítási akció során e tájékoztató szerint helyezzék ki elszállításra szánt lom hulladékaikat.

Koczáné Dr. Fehérváry Mária
polgármester