Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Szelektív hulladékgyűjtés

Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. végzi a településen a háztól történő sárga zsákos szelektív és az átlátszó zsákos zöldhulladék begyűjtését.Kérjük. hogy a gyűjtött hulladékaikat e tájékoztató szerint helyezzék ki kizárólag a szállítás napján az ingatlanuk előtti közterületre.

Gyűjthető hulladékok jegyzéke zsákonként:

Sárga zsák

  • Papír hulladék (karton doboz, színes és fekete-fehér újság, prospektus, füzet, könyv, kiöblített italos kartondoboz)
  • Műanyag hulladék (színes és víztiszta PET palack, kiöblített háztartási flakonok – samponos, öblítős, mosogatószeres – fóliák, szatyrok, csomagoló fólia, tejes-tejfölös flakonok)
  • Fém hulladék (konzervdobozok, üdítős, egyéb csomagolási fémhulladék)

A flakonokat lecsavart kupakkal, illetve a dobozokat lapítva helyezze el a zsákban, ne feledje, TAPOSSA LAPOSRA!

A sárga zsák mellé az összekötözött karton kihelyezhető. Zsákban nem helyezhető el szennyezett hulladék, hungarocell, egyéb kevert települési hulladék!

Átlátszó zsák

  • Zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, fű, vágott virág, falevél) A zsák mellé kihelyezhetnek ágakat és metszési nyesedékeket, max. 1 m hosszúságra vágva, kizárólag kötegelve (madzaggal, nem dróttal) összesen 5 db-ot, aminek átmérője nem lehel nagyobb, mint a gyűjtőzsák mérete. (40-50 cm)

Felhívjuk figyelmüket, hogy ingatlanonként a szállítás alkalmával 1-1 db cserezsákot biztosít társaságunk. FONTOS, ha elfogyna a gyűjtőzsák, lehetőségük van kizárólag 120 literes átlátszó zsákba kihelyezni zöld- és szelektív hulladékaikat, amit társaságunk elszállít!

Amennyiben munkatársaink a zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagokat (veszélyes hulladék, építési-bontási törmelék, állati tetem, trágya, tűzveszélyes hulladékot) találnak, a zsákot nem szállítják el.

Az elhasznált karácsonyfák a januári kijelölt szállítási napokon kerülnek elszállításra

A szállítás ütemezése

Július Augusztus Szeptember Október November December
Szelektív hulladék 4. 1. 5. 3. 7. 5.
Zöld hulladék 5. 2. 6. 4. 8. 6.