Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Szelektív hulladékgyűjtés

Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. végzi a településen a háztól történő sárga zsákos szelektív és az átlátszó zsákos zöldhulladék begyűjtését.Kérjük. hogy a gyűjtött hulladékaikat e tájékoztató szerint helyezzék ki kizárólag a szállítás napján az ingatlanuk előtti közterületre.

Gyűjthető hulladékok jegyzéke zsákonként:

Sárga zsák

  • Papír hulladék (karton doboz, színes és fekete-fehér újság, prospektus, füzet, könyv, kiöblített italos kartondoboz)
  • Műanyag hulladék (színes és víztiszta PET palack, kiöblített háztartási flakonok – samponos, öblítős, mosogatószeres – fóliák, szatyrok, csomagoló fólia, tejes-tejfölös flakonok)
  • Fém hulladék (konzervdobozok, üdítős, egyéb csomagolási fémhulladék)

A flakonokat lecsavart kupakkal, illetve a dobozokat lapítva helyezze el a zsákban, ne feledje, TAPOSSA LAPOSRA!

A sárga zsák mellé az összekötözött karton kihelyezhető. Zsákban nem helyezhető el szennyezett hulladék, hungarocell, egyéb kevert települési hulladék!

Átlátszó zsák

  • Zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, fű, vágott virág, falevél) A zsák mellé kihelyezhetnek ágakat és metszési nyesedékeket, max. 1 m hosszúságra vágva, kizárólag kötegelve (madzaggal, nem dróttal) összesen 5 db-ot, aminek átmérője nem lehel nagyobb, mint a gyűjtőzsák mérete. (40-50 cm)

Felhívjuk figyelmüket, hogy ingatlanonként a szállítás alkalmával 1-1 db cserezsákot biztosít társaságunk. FONTOS, ha elfogyna a gyűjtőzsák, lehetőségük van kizárólag 120 literes átlátszó zsákba kihelyezni zöld- és szelektív hulladékaikat, amit társaságunk elszállít!

Amennyiben munkatársaink a zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagokat (veszélyes hulladék, építési-bontási törmelék, állati tetem, trágya, tűzveszélyes hulladék) találnak, a zsákot nem szállítják el.

Az elhasznált karácsonyfák a januári kijelölt szállítási napokon kerülnek elszállításra

A szállítás ütemezése

Jan. Feb. Márc. Ápr. Máj. Jún. Júl. Aug. Szept. Okt. Nov. Dec.
Szelektív hulladék 8. 5. 4. 8. 6. 3. 1. 5. 2. 7. 4. 2.
Zöld hulladék 10.
17.
5. 9. 7. 4. 2. 6. 3. 8. 5. 3.