Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

X. Jászsági pálinkamustra és párlatverseny

VERSENYFELHÍVÁS

A verseny célja a jászsági, házi fogyasztásra főzetett pálinkák megmérettetése, a minőségi pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a minőségi pálinka-készítés segítése.
A verseny és a zsűrizés 2023. április 15. (szombat) 10 órától a Jász Múzeumban kerül megrendezésre, ahol a verseny mellett a pálinka kóstolás fázisainak megismerésére is nagy hangsúlyt fektetnek a rendezők.

NEVEZÉSI FELTÉTELEK

A nevezett italnak minden paraméterében meg kell felelnie a törvényi szabályzatban előírtaknak (2008. évi LXXIII. tv.). A pálinkamintákat 2,5 vagy 3 dl-es, átlátszó, lehetőleg fehér üvegben kérjük leadni.

Személyes leadás a Jász Múzeumban (Jászberény, Táncsics Mihály u. 5.) (hétfő kivételével) hétköznap 9-től 16 óráig, szombaton 9 és13 óra között.

Postai úton: Jász Múzeum, 5100 Jászberény, Táncsics Mihály u. 5. címre
Ez esetben kérjük, a versenyző mellékelje a nevét, a pontos címét, a pálinka fajtáját, évjáratát, az alkohol fokát, a pálinkafőzde nevét. Ha a pálinka nem fehér, akkor az érlelési módot (hordós, ágyazott friss gyümölcsre vagy aszaltra).

Kérjük a résztvevőket, hogy a törvényi előírásokat betartva a leadott pálinkák származási bizonyítvánnyal vagy (saját főzés esetén) az önkormányzat által kiadott engedélyszámmal rendelkezzenek!

Nevezési díj: 1.000.-/minta

VERSENYKATEGÓRIÁK

  • A Pálinkamustra legkülönlegesebb pálinkája
  • A Jászság legjobb pálinkája
  • Jászberény legjobb pálinkája
  • A kategóriák legjobb pálinkája

A JÁSZSÁGI PÁLINKAMUSTRA PROGRAMJA

9.00 – 9.15 Megnyitó
9.30 – 10.00 Asztalfoglalás
10.00 – 13.00 Pálinkák mustrája
15.30 – 16.00 Lovagrendek felvonulása
16.00-tól A Pálinkamustra ünnepélyes eredményhirdetése

További információk:
Kalla Pál, a Jászsági Pálinka Lovagrend nagymestere (30/968‒1816)