Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Jász látogatóközpont kialakítása Jászboldogházán a térség természeti értékeinek bemutatására, valamint turisztikai vonzerejének fejlesztésére

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_erfa

Kedvezményezett neve: Jászboldogháza Községi Önkormányzat

A projekt címe: Jász látogatóközpont kialakítása Jászboldogházán a térség természeti értékeinek bemutatására, valamint turisztikai vonzerejének fejlesztésére

A projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-16-JN1-2019-00011

A támogatás intenzitása: a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a, de legfeljebb 96.894.325.- Ft, azaz kilencvenhatmillió-nyolcszázkilencvennégyezer-háromszázhuszonöt forint.

A projekt tartalmának bemutatása:

Jászboldogháza Községi Önkormányzat támogatási kérelmet nyújtott be és döntést követően pozitív elbírálásban részesült a Turizmusfejlesztés megvalósítására a megyékben – Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés TOP-1.2.1-16 kódszámú Jász-Nagykun-Szolnok megyei Terület és Településfejlesztési Operatív Programban. A pályázat célja, hogy a strand és kempinghez kapcsolódó, de elkülönülő a 665/7 hrsz-on nyilvántartott saját tulajdonú területen kialakításra kerüljön egy a látogatóközpontot és egy hozzá kapcsolódó különálló iroda valamint egy szociális épületet. Az épületek megközelítése 02/14 hrsz-ú Önk. tulajdonában lévő útról lesz lehetséges. A központ és a különálló iroda, szociális blokk részére a strand területéből lett leválasztva egy 1766 m2 alapterületű új telken. A látogatóközpont egy zárt és egy nyitott, de fedett részből fog állni. Ezen utóbbi részen még rosszabb időben is lehet majd programokat, különböző rendezvényeket, eseményeket tartani, mert két oldalról védetten kerül kialakításra.

A pályázat főbb elemei:

  • Látogatóközpont kialakítása
  • A település természetei értékeit bemutató interaktív kiállítás (látogatóközpont épületében)
  • Tematikus tanösvény
  • A település természeti értékeit bemutató kisfilm

Jászboldogháza turisztikai alapját a strand és kemping biztosítja évtizedek óta. Az önkormányzat a civil szervezetekkel együttműködésben törekszik a terület folyamatos fejlesztésére, amely az utóbbi időben a település anyagi lehetőségeihez mérten tudott lépésenként újabb szolgáltatásokat biztosítani az idelátogató vendégek számára. A strand és kemping egyfajta szabadtéri kulturális és szabadidős platform is egyben, hiszen a motoros találkozó, a civil nap, és számos sport eseménynek is hangulatos helyet biztosít a magánjellegű programok mellett. Az utóbbi években a kempinghez kapcsolódó ifjúsági szállás folyamatos kihasználtsággal biztosítja a gyermektáborok sikeres lebonyolítását is. A jelen pályázat kialakításának ötletének a középpontjában is a fiatalok, és a gyerekek állnak tehát a felnőtt érdeklődők mellett, akik interaktív betekintést nyerhetnek majd egy innovatív módon megközelített kiállításba, melynek központjában a jászsági természeti értékeink állnak.

A projekt befejezési dátuma: 2023. január 31.

Kapcsolódó dokumentumok

Támogatási szerződés

214/2021. (XII.15.) Képviselőtestületi Határozat a közbeszerzés eredményéről

Vállalkozási szerződés

Sajtóközlemény