Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Általános iskola

JÁSZBOLDOGHÁZI MÁTYÁS KIRÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

Mottónk:

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog.”

Szent-Györgyi Albert

Jászboldogháza területén a 2. világháború után öt iskola működött. A hatvanas években megszűnt a tanyavilág, az emberek beköltöztek a belterületre. Itt épült 1962-ben a kéttantermes, 1970-ben a hattantermes iskola, majd 1988-ban a tornacsarnok. Diákjaink ma is e falak között tanulnak, és itt töltik szabadidős tevékenységüket.

2006-ban iskolánk felvette a Mátyás Király Általános Iskola nevet. Jelenleg a tápiógyörgyei Kazinczy Ferenc Általános Iskola a tagintézményünk.

Az utóbbi néhány évben jelentősen megnőtt a szomszédos településekről bejáró gyerekek száma.

Nevelőtestületünk elsődleges szempontja az általános emberi értékek közvetítése. Fontosnak tartjuk tanulóink személyiségének formálását, igyekszünk továbbépíthető, teljesítményképes tudást biztosítani, lehetőséget adni a permanens önművelésre. Az iskolára jellemző nyugodt, kiegyensúlyozott légkör megmutatkozik tanulóink magatartásában is. A követelmények magasak, egyénre szabottak. Csoportbontással készítjük fel tanulóinkat a továbbtanulásra matematika, magyar, angol tantárgyakból, valamint informatikából. Az eredmények jól tükröződnek a tanulmányi versenyeken és a továbbtanulásban.

A nevelő-oktató munkát A BOLDOGHÁZI GYERMEKEKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY segíti.

Iskolánk szakmai alapdokumentumai

Nevelőtestület tagjai

Diákjainknak jó tanulást, a szülőknek, családoknak pedig napi jó kapcsolatot kívánok a pedagógusokkal és az iskolával.

Az iskola elérhetőségei: Cím: 5144 Jászboldogháza, Kossuth Lajos utca 1.
telefon: 06-57/460-022
e-mail: klik.jaszboldoghaza@gmail.com
weblap: www.matyassuli.hu

Tóth Pál
intézményvezető