Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Csillagvirág Énekkar Egyesület Jászboldogháza

A kórus 2011. február 18 – án alakult „Csillagvirág” néven, énekelni szerető asszonyokból.

Amatőr, nem képzett kórus vagyunk. Saját szórakozásunkra és mások örömére kezdtünk el énekelni.

2014. november hónapban kezdeményeztük kórusunk egyesületté való bejegyzését, melyet a Törvényszék 2016.03.01- én 17 taggal Csillagvirág Énekkar Egyesület néven bejegyzett.

Jelenlegi szakmai vezetőnk Kecskés Istvánné

Időközben a kórus tagjai közé férfiak és Jászberényből 2 fő citerán játszó tag is csatlakozott.

Egyesület célja:

–  Képességfejlesztés a zene segítségével. –  Kulturális tevékenység énekkar működtetésével és fenntartásával. –  Az énekkar működtetéséhez szükséges anyagi források megteremtése. –  Jászboldogháza kulturális életében történő tevékeny részvétel. –  A  település  hírnevének  öregbítése  hazai  és  külföldi  településeken  történő fellépésekkel. –  Jászboldogháza  testvértelepüléseivel  kapcsolattartás  és  cserefellépések szervezése. –  A helyi, vidéki,  népi,  nemzetiségi,  kulturális és népzenei  hagyományok, értékek feltárása és ápolása, megmentése és továbbadása, kiemelkedő szerepet biztosítva a magyar zenei értékeknek. –  Énekkari  és  zenei  találkozók,  konferenciák,  fesztiválok  szervezése.  Szakmai műhelyek létrehozása, továbbképzésének támogatása, megszervezése. –  Énekkar  és  zenei  találkozókon,  konferenciákon,  fesztiválokon,  fellépéseken, kiállításokon stb. való részvétel. –  Nemzetközi  kapcsolatok  további  építése,  ápolása,  kapcsolattartás  a testvértelepülésekkel,  más  szervezetekkel,  civil  szervezetekkel, önkormányzatokkal, helyi lakossággal. –  Fiatal tehetségek zenei ismeretek átadásával való támogatása.

Célunk továbbá, hogy a társadalom széles rétegei számára is népszerűsítsük a zeneművészetet.
A dalokat, énekeket szintetizátor, harmonika, citera hangszerek kíséretével próbáljuk színesebbé tenni.

Az énekkar fő szlogenjének tekinti Kodály Zoltán zenéről alkotott szavait:

„ Az ének szebbé teszi az életet, az éneklő másokét is.”

A zene élmény és lelki épülés, léleknevelő és közösségteremtő!

A dallam, az emberi természet legbensőbb lényegét tárja fel az egyszerű hangok és ritmusok segítségével végtelen változatban érzékelteti az emberi lélek világát.

Az ének megbonthatatlan összhangot teremt.

Részt vettünk a Tiszakécskén megrendezett Aranypáva Népzenei Minősítőn. A Csillagvirág Énekkar először vett részt ilyen megmérettetésen, ezért  még csak a térségi kategóriában indulhattunk.  Kórusunk már  első nekifutásra az ebben a kategóriában  legmagasabb a kiváló oklevelet vehette át a zsűri elnökétől Birinyi Józseftől.  2019. évben már az országos minősítésen indulhatunk magasabb szintű elismerésért.  Célunk az „Aranypáva díj” elnyerése.

Az egyesület várja a község lakosságának azon énekelni szerető női és férfi tagjainak csatlakozását, akik szívesen énekelnének velünk, hiszen az éneklés jó kedvre derít, a dal magával ragad és egy idő után énekelteti magát.

Jelenlegi taglétszám: 21fő

Egyesület elnöke: Turócziné Teréki Erika
Titkár: Sass Istvánné
Gazdasági vezető: Kőhídi Györgyné

Székhely: 5144 Jászboldogháza, Rákóczi u. 27.
Postai cím: 5144 Jászboldogháza, Tavasz u. 18.
Adószám: 18742208-1-16
Számlavezető bank: Takarékbank Zrt., 5144 Jászboldogháza, Kossuth L. utca 2.
Bankszámlaszám: 69500194-11047162

2020.09.