Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ezüstkor Nyugdíjasok és Magányosok Egyesülete Jászboldogháza

Jászboldogházán 2003. január 19-én megtartott alakuló ülésén határozta el, mintegy 40 főből álló csoport, hogy a már közel 40 éve működő nyugdíjas klubból egyesületté alakul át. Ezen elhatározását követően jött létre az Ezüstkor Nyugdíjasok és Magányosok Egyesülete. Megalkottuk az alapszabályunkat, vezetőséget választottunk. Meghatároztuk azokat az elképzeléseket és feladatokat, melyet közösen kívánunk a következőkben megvalósítani. Kulturális, szabadidős, egészségügyi programok az időskorúak és egyedülállók részére, azok bevonásával. Éves szinten előre, vezetőség által összeállított munkaterv alapján tevékenykedünk, de ez nem egy felrúghatatlan, szigorú, merev, hanem év közben is módosítható, bővíthető kedvezően alakítható, előre nem látható, de számunkra szimpatikus programokkal.

Vannak olyan évenként állandóan visszatérő, már-már hagyománnyá váló események, melyek ismétlődnek. Tagjaink ezekre igényt tartanak, és nagyon fontos számukra.

Ezek például az alábbiak:

  • Nyugdíjas találkozón, strandpartin, szüreti mulatságon részvétel, melyhez a szomszéd község, Jánoshida is kapcsolódik.
  • Ilyen az öt napos hétvége, melyet közel 17 éve Bogácson töltenek el az egyesületünk tagjai.
  • Ilyenek a közös ünnepek. (Pótszilveszter, idősek világnapja és a karácsony megünneplése.)
  • Az utóbbi években nagyon fontos és szoros együttműködés jött létre egyesületünk és a Boldogházáról elszármazottak Baráti Társaságával. Ez a kapcsolat éves szinten egy alkalommal egy nagy találkozóban csúcsosodik ki. A találkozó lényege, hogy az ország, de még külföldön élő Jászboldogházáról elszármazott Baráti Társasági tagok az év egy bizonyos napján hazalátogatnak, és mi, azaz az egyesületünk megszervezi a találkozót, a vendéglátást. Ez egy nagyon szép bensőséges ünneppé, varázslatos együttlétté, egész napos beszélgetéses, mulatós kavalkáddá szokott kialakulni. E nap fénypontja a kerek évfordulós külön köszöntése, azaz akár az elszármazottak közül, akár az egyesület tagjai közül abban az adott évben kerek születésű dátumosokat ünnepeljük, őket közösen felköszöntjük.

Egyesületünk jelenleg 70 tagot számlál, de mi állandóan várjuk azon jelentkezőket, akik szívesen tartoznának közénk. A jelentkezést akár a kéthetenként megtartásra kerülő összejöveteleinken, akár Fózer Tibor egyesületi elnöknél, akár Orczi Imréné egyesületi titkárnál lehet kezdeményezni.

Egyesületünk részt vesz a községben megrendezésre kerülő kulturális és szabadidős programokon, segít azok megszervezésében, a község többi egyesületével együtt. Éves feladattervünket továbbra is az alapszabályban megállapítottakhoz igazítva állítjuk össze, figyelembe véve az egyesület tagjainak igényét, mivel tagjaink átlag életkora közelíti a 80 évet.

2020-ban egyesületünk az 50. évfordulóját ünnepli.

Egyesületünk nevében ezúton is sok-sok szeretettel köszöntöm leendő és jelenlegi tagjainkat, és azokat az ismerős és ismeretlen ismerősöket, akik az interneten keresztül kapcsolódnak majd hozzánk.

Elnök: Fózer Tibor

Székhely: 5144 Jászboldogháza, Rákóczi u. 9.
Adószám:18837005-1-16
Bankszámlaszám:Takarékbank Zrt. 69500194-10401079
E-mail cím:orcziimrene@indamail.hu
Telefonszám: 30/695-67-97

Orczi Imréné egyesületi titkár