Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Jászboldogháza Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete

Alapításának célja: segítségnyújtás a működési területén történt tűzkár, elemi csapás, egyéb káresemény illetve vészhelyzet esetén. Emberek, illetve állatok mentése életveszély esetén. Az egyesület politikai tevékenységet nem folytat, pártoktól független, azoknak anyagi támogatást nem nyújt. Választásokon jelöltet nem állít. Az egyesületnek tagja lehet bármely természetes és jogi személy.

A szervezet működésének legfőbb anyagi hátterét a Községi Önkormányzat anyagi támogatása biztosítja, technikai és egyéb fejlesztéseket pályázatokon nyert forrásból és a község lakosságának anyagi támogatásából hajtja végre.

Egyesületünk tagjainak többsége elvégezte az alapfokú tűzoltó tanfolyamot. A parancsnok rendelkezik a tisztségének megfelelő szakképzettséggel. Az egyesület 2004-ben újjá alakult. Akkor 13 fővel gyarapodott a taglétszám és egyben megfiatalodott. Együttműködési megállapodásunk van a Jászberényi Hivatásos Tűzoltósággal, ami azt jelenti, hogy adott esetben részt veszünk a Jászság más településein előforduló tűzesetek és egyéb káresemények elhárításában. Rendelkezünk alapvető szakfelszerelésekkel. Az utóbbi években sikerült pályázati pénzből és egyéb támogatásokból fejleszteni technikai eszközeinket. 2010-ben a Községi Önkormányzat pályázati segítséggel elvégezte a szertárépület külső felújítását, illetve a nyílászárók teljes cseréjét. Az egyesület saját forrásból szintén pályázati segítséggel az épület belső átalakítását és felújítását hajtotta végre.

Terveink között szerepel a technikai eszközök további fejlesztése, bővítése, ezáltal a község tűzvédelme érdekében végzett munka színvonalának emelése.

Az egyesület vezetősége várja tagjai sorába a község azon fiataljait, akik szeretnének részt venni ennek az önkéntes csapatnak a munkájában.

Fontosabb eszközeink:

  • 1 db IFA W-50 gépjárműfecskendő
  • 1 db Csepel gépjárműfecskendő
  • 3 db Honda átemelő-szivattyú
  • 1 db Heron átemelő-szivattyú
  • 1 db Honda áramfejlesztő
  • 3 db Husqvarna láncfűrész
  • 6 db légzőkészülék
  • Kézi szerszámok

Taglétszám 2010. december 31-én: 50 fő

Alapításának éve: 1949

Működési területe: Jászboldogháza közigazgatási területe

Egyesület elnöke: Kispál Tamás
Telefon: 70/379-8178

Egyesület parancsnoka: Baranyi Béla
Telefon: 30/234-5901

Az egyesület székhelye, postai címe: 5144 Jászboldogháza, Alkotmány utca 10.
Adószám: 18838439-1-16
Számlavezető bank: Takarékbank Zrt., 5144 Jászboldogháza, Kossuth L. utca 2.
Bankszámlaszám: 69500194-10401031
Kedvezményezett neve: Jászboldogháza Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete
E-mail cím: tuzoltosag [kukac] jaszboldoghaza [pont] hu
Weboldal:www.jbhote.hu

Amennyiben segíteni szeretne céljaink megvalósításában, megteheti a bankszámlaszámra befizetett támogatással, vagy adója 1%-ának felajánlásával

24 órában hívható ügyeleti telefonszám: 30/234-5901