Kórházi információk

március 19., csütörtök 09:31

Hivatkozva korábbi, miniszteri rendelet alapján küldött tájékoztatásomra, - mely az Intézetünkben érvényben lévő, sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) végzett ellátások tárgyban kelt - kérem Önöket, hogy minden, valóban sürgős beutalót, szerepeljen a valós sürgősségi jelzésnél és valós sürgős diagnózisnál is külön pecsét. Minden egyéb, halasztható beutalóval jelentkező beteget visszairányítunk a beutaló orvoshoz.

Ma 16:00 órától életbe lép az egykapus beléptetés, ami annyit jelent, hogy a Sürgősségi Betegellátó Osztály előtt felállított szűrősátorban Kollégáim, a sürgős beutalóval érkező beteget csekklista alapján kikérdezik és a valóban sürgős ellátásra szorulókat a szükséges egységre irányítják az épületen belül, vagy kívül, a sebészeti tömb földszintjének, Ebédlő felőli bejárata felé.

A gyermekek következő vizsgálatára a Gyermek Osztály épületének földszintjén, a Szemészeti Szakrendelés helyiségében kerül sor, majd állapotuk súlyosságától függően az osztályra felveszik, vagy otthonába bocsátják.

A sátorban egyszerre csak egy beteg tartózkodhat, továbbá kérem, hogy a sátoron kívül várakozók, az ajánlott távolságot (1,5-2 méter) tartsák be egymás között

Az ellátás után, a laboratórium épületének főbejáratán keresztül, a Gyógyszertár melletti ajtón, az ott tartózkodó recepciós kollégák engedik ki.

A gyógyszertár nyitva tartása változatlan, viszont a kiadás az utca felé történik!

Az Intézet területére a hozzátartozóknak mától, csomag átadás kapcsán sem lehet belépni!

A családtagjaik részére szánt, gondosan lezárt csomagokat - amik ételt nem, csak ruhaneműt, tisztálkodási szert, gyógyszert tartalmazhatnak - a főportán adhatják le, minden nap 08:00 és 18:00 óra között, név, cím, születési dátum és a címzett osztály megjelölésével ellátva.

Az Intézetből rendelt ebéd árát lehetőleg nem pénztári befizetés útján, hanem átutalással egyenlíthetik ki. Az átutalandó összeg áráról és a számlaszámról a szűrősátorban kapnak tájékoztatást. Pénztári befizetés csak indokolt esetben lehetséges. Az ebéd átvétele, a kialakított rend szerint, a főportán való megközelítéssel az ebédlőn kívül történik, más intézkedés bevezetéséig.

Mindannyiunk közös érdeke a vírus visszaszorítása, terjedésének megakadályozása!

Segítségüket, megértésüket köszönöm!

Tisztelettel: Dr. Sinkó-Káli Róbert
főigazgató
Jászberényi Szent Erzsébet Kórház