Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Humán szolgáltatások fejlesztése a Jászberényi kistérségben

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_esza_512

Kedvezményezett neve: Jászberény Városi Önkormányzat
A projekt címe: Humán szolgáltatások fejlesztése a Jászberényi kistérségben
Szerződött támogatás összege: 500 000 000 Ft
ebből Jászboldogháza Község Önkormányzata által elszámolható költség: 14 511 600 Ft.
Támogatás mértéke (%-ban): 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. április 30.
Projekt azonosító száma: EFOP-1.5.3-16-2017-00019

A projekt hozzá kíván járulni:

  • a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítéséhez ösztönző programok megvalósításával;
  • a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságra való felkészítéséhez, munkaerő-piaci eszközökben való részesedéséhez és munkaerő-piacon való megjelenésének elősegítéséhez;
  • a helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítéséhez,
  • a vidék megtartó képességének erősítéséhez;
  • a kultúrák közötti együttműködés megerősítéséhez.

A konzorciumot az Észak-Alföldön, Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Jászberényi járás 7 települése, a Jászberényben található, egyházi fenntartású középiskola, és két civil szervezet alkotja: 10 tagból áll: Települési önkormányzatok: Jászberény, Jászágó, Jászfelsőszentgyörgy, Pusztamonostor, Jászboldogháza, Jásztelek, Jászjákóhalma; Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Liska József Középiskola és Kollégium; Magyar Vöröskereszt Jász – Nagykun – Szolnok megyei szervezete; „Helyet” Alapítvány.

Jászboldogházán a „Rendszeres, életvitelszerűen biztosított testmozgás”program keretében pályázati támogatással vehetik igénybe a TRX; Nippon Zengo; Jóga; Gerinctorna sportfoglakozást, a gyermekek az óvodában néptánc, az iskolában mazsorett foglalkozáson vehetnek részt.

Gyermekeknek egészen óvodás kortól iskolás korig, és felnőtteknek is támogatott angol nyelvtanfolyamot szervez az Önkormányzat a „ Helyi ifjúsági és helyben maradást erősítő kisközösségek programjai” keretein belül.

Nyáron támogatott úszótanfolyamon vehetnek részt a gyermekek, itt megszerzett tudásukat a Cunami úszóverseny keretében mutathatják meg 2020. augusztus 1-jén a Családi- sport és egészségnapon ahol még sportválasztó rendezvénnyel, és életmódváltással kapcsolatos programokkal várjuk a község lakosságát. Ennek keretein belül szűrőprogramok és prevenciós előadások kerülnek megrendezésre.

Galéria

Bővebben

efop1_5_3