Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

MFP-FAE/2021 Felelős állattartás elősegítése – 2021

Kedvezményezett neve: Jászboldogháza Községi Önkormányzat
A projekt címe: Felelős állattartás elősegítése – 2021                           
Szerződött támogatás összege: 1 499 986 Ft                                    
Támogatás mértéke (%-ban): 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. szeptember 30.
Projekt azonosító száma: MFP-FAE/2021

Jászboldogháza Községi Önkormányzat 2021-ben támogatási kérelmet nyújtott be a Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Felelős állattartás elősegítése” – 2021” című, MFP-FAE/2021 kódszámú felhívás alapján.

Magyarország Kormánya eltökélt a magyar falvakban élők életminőségének javítása, így ezzel összefüggésben kistelepüléseink fejlesztése iránt. Emellett a Kormány kiemelt figyelmet fordít az állatvédelem területére, a felelős állattartás népszerűsítésére.

A támogatás célja, hogy az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések lakosságának segítséget nyújtson a nem kívánt állatszaporulat mérséklésének előmozdítására.

Támogatást igényelhettek az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai annak érdekében, hogy lakosai számára biztosítsa a tulajdonukban lévő állatok (ebek, macskák) állatorvos által elvégzendő ivartalanítását, a pályázat keretében ivartalanításra kerülő állatok veszettség elleni védőoltását és/vagy transzponderrel történő megjelölését.

A pályázat keretében a vissza nem térítendő támogatás összege 1 499 986 Ft, azaz egymilliónégyszázkilencvenkilencezer-kilencszáznyolcvanhat forint. (100%-os intenzitás mellett).