Korszerű hálózatok épülnek Jászboldogházán

március 28., szerda 15:07 2018

Jászboldogházán is hamarosan átadják az Invitel Szupergyors Internet Program keretében megvalósult fejlesztését, amelynek köszönhetően a helyiek számára is elérhető lesz a gyors internet és a HD minőségű televíziózás. A korszerű hálózatok előnyeiről és a Szupergyors Internet Programról kérdeztük Püspöki Pétert, az Invitel regionális szegmens-menedzserét.

Miért van szükségünk nagysebességű internetkapcsolatra?

A nagysebességű internet napjainkban nem csak a munkához, a tanuláshoz és a böngészéshez elengedhetetlen, de a különböző videós tartalmak letöltéséhez is, amelyek folyamatos nyomon követése és megtekintése főleg a most felnövő generáció körében egyre népszerűbb. Az Invitel ezt az igényt felismerve, számos járás fejlesztéséért nyújtott be pályázatot a Szupergyors Internet Program keretében.

Mit érdemes tudni a Szupergyors Internet Programról?

A Szupergyors Internet Program azért jött létre, hogy az Európai Uniós és hazai fejlesztési források biztosítása révén korszerű távközlési infrastruktúra alakuljon ki Magyarországon. A kitűzött cél, hogy 2018. végére minden háztartásban elérhető legyen a legalább 30 Mbit/s sávszélességű internet.

Hogyan tudhatjuk meg, hogy Jászboldogházán is várható-e ilyen jellegű fejlesztés?

A fejlesztésben érintett települések lakosságát a helyi sajtóban, külterületi plakátokon, postai úton vagy akár e-mail formájában is tájékoztatjuk, meglévő ügyfeleinket pedig külön értesítjük számlalevelük mellékletében is. Emellett érdemes nyomon követni a www.invitel.hu/szechenyi2020/ weboldalt, ahol minden érdeklődő hasznos információkat kaphat a saját településével kapcsolatban. Várhatóan a jászberényi járásban, Jászboldogházán is hamarosan átadjuk a korszerű internethálózatot. Amennyiben az átadásról első kézből szeretne értesülni, adja meg elérhetőségét a fenti weboldalon.

Milyen konkrét előnyökkel jár a fejlesztés Jászboldogháza lakosai számára?

Jászboldogházán tisztán optikai megoldást alkalmazunk - szaknyelven GPON technológiát -, amely során az optikai szálat egészen az előfizetők otthonáig elvisszük. Fejlesztéseinknek köszönhetően az itt élők számára is elérhetővé válik az akár 250 Mbit/s sávszélességű internetszolgáltatás, illetve a minőségi televíziózás 94 TV és rádió csatornával, valamint 35 HD adással a telefonszolgáltatás mellett. További jó hír, hogy a település központjában ingyenesen hozzáférhető WiFi szolgáltatást is kiépítünk.

Otthonunk mellett az Invitelre a munkánk során is számíthatunk. A fejlesztéseknek köszönhetően a helyi vállalkozások is élvezhetik majd a nagyobb sávszélesség előnyeit. Sőt, akiknek a napi üzletmenetben a feltöltési sebesség is fontos, azok számára kedvező alternatívát nyújt szimmetrikus internet szolgáltatásunk.

Említette, hogy a hálózatkorszerűsítés után egyúttal a HD tartalmak elérhetősége is biztosított lesz. Miben különbözik a HD a hagyományos képtől?

A hagyományos televíziózással szemben a HD részletekben gazdag, szabad szemmel is nagy felbontású képminőséget nyújt, így a meccsnézések és a közös családi filmezések is élvezhetőbbek lesznek. Fontos kiemelni, hogy a HD adáshoz nem elegendő a HD vagy full HD televízió-készülék megvásárlása, HD csatornákat tartalmazó tévécsomagra is szükség van. Fejlesztéseinknek köszönhetően ezek a csatornák természetesen Jászboldogházán is elérhetők lesznek.

Hol értesülhetünk általában az Invitel szolgáltatásairól?

Szeretettel várjuk az érdeklődőket jászberényi Invitel Pontunkban, az Alsócsincsapart u. 2. szám alatt. Emellett a lakossági szolgáltatásokkal kapcsolatban a 1288-as, a kisvállalati szolgáltatások esetében pedig a 06 80 881 881-es telefonszámon, valamint az invitel.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Invitel Zrt.