Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ál-Tigáz-ellenőrök

Csalók jelentek meg a Tigáz-DSO Kft. ellátási területén, akik a vállalat munkatársainak adva ki magukat, többszörösen is megkárosíthatják az ügyfeleket – olvasható a társaság friss közleményében.

A cég szerint a csalók a következő módszert alkalmazták:

  • A magukat a Tigáz munkatársainak kiadó személyek felkeresik a gyanútlan ügyfeleket, és azt a tájékoztatást adják, hogy minden gázfelhasználónak kötelező szén-monoxid-riasztó készüléket vásárolnia.
  • A helyszínen kísérletet tesznek egy több tízezer forintos összeg begyűjtésére, amennyiben ez nem áll a megtévesztett fogyasztó rendelkezésére, kisebb összegű előleget is elfogadnak.
  • Ezt követően későbbre ígérik az így megvásárolt készülék kiszállítását.
  • Tevékenységük dokumentálására kitöltetnek egy formanyomtatványt is, melyet az ügyféllel aláíratnak és le is pecsételnek.

A Tigáz Zrt. és a Tigáz-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a cég munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói nem vesznek át fogyasztási helyen készpénzt, és nem foglalkoznak szén-monoxid-érzékelők értékesítésével. A be- és kifizetéseket csak folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött csekken bonyolítja le.

A Tigáz munkatársai arcképes, a dolgozó személyi igazolványának számával is ellátott, megkülönböztető arculati elemeket tartalmazó igazolvánnyal rendelkezik, melyen a dolgozó neve is szerepel.