Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Jászboldogházi Mátyás Király Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületenergetikai fejlesztése

A projekt célja 3 önkormányzati tulajdonú épület energiahatékonysági fejlesztése, ezen belül az épültek primer energia megtakarítása és ezáltal a fosszilis energiahordozóból származó ÜHG kibocsátás csökkentése.

Kedvezményezett neve: Jászboldogháza Községi Önkormányzat

Projekt címe: Komplex energetikai fejlesztés a jászboldogházi közintézményekben

Projekt azonosítószáma: TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00009

Támogatás összege: 109.825.765,- Ft

Támogatás mértéke:100 %

A projekt megvalósításának befejezése: 2018.12.31.

A projekt során megvalósuló fejlesztések:

  • Önkormányzati tulajdonú épületek energiahatékonyság-központú fejlesztése, külső határoló szerkezeteik korszerűsítése által;
  • Fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje, és/vagy a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése

Az ingatlanok közül az Iskola ‘A’ épületének legutóbbi energetikai korszerűsítésére 2011-ben került utoljára sor, a többi épületen nem volt korszerűsítés. Az Önkormányzat megvizsgálva az energetikai állapotokat, a pályázati- és a fejlesztési lehetőségeket döntött, hogy az alábbi épületek korszerűsítésére került sor a pályázati keretén belül:

  • Jászboldogházi Mátyás Király Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola „A épület” (Nagy iskola) és „B  épület” (Kis iskola) – 5144 Jászboldogháza, Kossuth Lajos u. 1.
  • Jászboldogházi  Mátyás  Király Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Telephelye (Tornacsarnok) – 5144 Jászboldogháza, Petőfi Sándor u. 8.

A beruházás eredményeként elérhető primer energiamegtakarás 1 083,3 GJ. Az évi átlagos bruttó 9.204.195 Ft energiahordozóra fordított költségek a fejlesztés eredményeként várhatóan bruttó 3.702.061 Ft-ra csökkennek.  A fejlesztéssel elért energia megtakarítás várható mértéke az elmúlt 3 év átlagához  viszonyítva 301,86 MWh, ami 68 %-os megtakarítás.

A beruházás célja az épületek a kor követelményeinek való megfeleltetése, ami közvetett módon a kiadások csökkentése révén hozzájárul majd a település további fejlesztési terveinek finanszírozásához.

Kapcsolódó dokumentumok:

Támogatási szerződés
Ajánlattételi felhívás

Közbeszerzési dokumentumok
Bontási jegyzőkönyv
Összegezés az ajánlatok elbírálásól
Vállalkozási szerződés 1.
Vállalkozási szerződés 2.
Vállalkozási szerződés 3.