Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Brüsszeltől Jászboldogházáig, a vidékfejlesztés útján

Nem mindennapos delegációt fogadott Jászboldogháza 2014.10.09-én. Az Európai Uniós projektek számos kötelezettséggel járnak, többek között az Európai Unió Bizottsága is végezhet ellenőrzést a megvalósított projekteknél. Így történt ez Jászboldogházán a LEADER program keretében elkészült  ”Strandfürdő kisléptékű infrastrukturális fejlesztése” című pályázat esetében is.

Brüsszelből két vizsgálóbiztos és az MVH (Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal) illetékesei érkeztek az Önkormányzathoz, akiket Pap Béla pályázatíró kalauzolt.

A települést több ezer projekt közül választották ki véletlenszerűen, aznap még másik 2 pályázóhoz érkeztek az országban összesen. A látogatás célja az volt, hogy nyomon kövessék a teljes beruházás folyamatát, szabályosságát, eredményességét, létjogosultságát, valamint, hogy érvényesülnek-e a kitűzött célok, melyek a jászboldogházi strandfürdő és kempinggel kapcsolatos turisztikai fejlesztéseket támogatják.

A komplett pályázati dokumentáció átvizsgálása után látogatást tett a delegáció a helyi strandfürdőn, ahol elégedetten konstatálták, hogy Jászboldogházán valós vidékfejlesztés zajlik.

A konzultáció során említést tettünk arról, hogy a boldogházi strand nem csupán fürdőzési lehetőséget nyújt, hanem kortárs szabadtéri rekreációs kulturális, sport és szabadidős színtér a térségben, ahol táborok, rendezvények, sportesemények, motoros találkozók szerveződnek.