Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Diákolimpia Elődöntő

Egyesületünk indította a legtöbb versenyzőt a 2012 évi diákolimpia selejtezőn. Az eredmények ezen a napon nem voltak fontosak,hiszen gyakorlási céllal érkeztünk. A verseny jól illett abba a koncepcióba amit a háziverseny-selejtező-edzőtábor-döntő sorozatba fogtunk össze. Sok tapasztalattal tértünk haza melyeket a napokban elemeztünk ki.

A jászboldogházi dojoból ismét szép számmal indultak versenyzők szám szerint 15-en, akik ismét szép eredményekkel tértek haza.

A lányok hozták formájukat és a tőlük várt eredményeket. Szabó Lidi és Kerekes Réka idén korcsoportot váltottak és ismét eljutottak a a dobogóig mindketten. A változatosság kedvéért ketejük csatáját most Lidi nyerte nem változtatva az egy pontos különbségen. Lidi II. Réka a III. helyen végzett.

Bogi támadást kezdeményezni ugyan továbbra sem hajlandó, de már nem csak kezét hanem lábát is hatékonyan használja. A technikai fejlődés nála szemmel látható. A felkészülés most a III. helyi segítette Bogit.

Racs Tominak beért az eddig befektetett munkája és megszerezte élete első karatés érmét. Tominak technikailag még sokat kell fejlődnie, ugyanakkor nagyon jó versenyző típus. Mi bízunk a további jó szereplésébe, ha Ő is fog magában akkor sok szép eredményt el fog érni a következő versenyeken.

Borsányi Gergő első küzdelmét magabiztosan nyerte. Második küzdelmében egy nyíregyházi sráccal került össze, ahol egy nagyon szép összecsapást láthattunk. Sem a első két percben sem a másodikban nem tudták eldönteni a küzdelmet, így bírói döntésre, megosztottan ugyan de Gergő jutott a legjobb négy közé. Ebben küzdelemben mutatkozott meg igazán Gergő tudása, aminek a győzelmet köszönheti. Gergő a III. helyet szerezte meg ezen a versenyen.

Kovács Kristóf és Nagy Márk az ifi +75kg indultak. Márk esetében ez mindössze 1,3kg múlt de Márk sajnos nem követte saját súlyát a verseny előtt így kénytelen volt ebben a súlycsoportban indulni amii kicsit „nehezebb” volt mint amire készült.

Kristóf szépen kezdett és első ellenfelét egyértelmű fölénnyel verte. A következő küzdelmében a másik ágról bejutó Márkkal találkoztak össze akit előző küzdelme igen megviselt, így Kristóf az első 2 perc után tovább ment. A döntőben Kókai Dani volt az ellenfele aki már rutinos versenyzőnek számít, sajnos Kristóf az utolsó másodpercekben engedte el a meccset, Dani egy uchigerivel szépen fejberúgta Kristófot, de így is az előkelő II. helyen végzett.

Márk első ellenfele …….. hát nem tudom honnan jött de a karatéhoz sok köze nem volt, egy szűk 30kg-val nehezebb srác volt de hihetetlenül technikátlan és szabálytalan. Többször torkon is ütötte Márkot, de megrendíteni így sem tudta. A bírók a mi versenyzőnket juttatták tovább. Aki a következő küzdelmét Kristóf ellen elvesztette és így a III. helyen végzett.

A többi induló tekintetében is, kivétel nélkül látszott a fejlődés, kinél jobban kinél kevésbe. Nyerges Letíciából kezd előtörni a karatés, ugyan helyezést nem ért el de határozott szemléletváltást mutatott.

Szabó Máté, Racs Tomi mellett a másik olyan versenyzőnk akiben az eredmény ott bujkál és előbb utóbb Máté meg is találja. Az egyik olyan tanítvány aki önmagához képest a legtöbbet fejlődött. Zana Zoli védekezése egyre jobb. A Magyar Bajnokság óta ezzel sokat foglalkozott és ez meg is látszott, de támadásaiban még mindig a kivételes képességű lábait ….. leginkább csak jobb lábát használja, ami most kevésnek bizonyult a helyezéshez.

Ficzere Roland a Magyar Bajnokságon és a Házi versenyen is szépen szerepelt, ezen a versenyen egy nagyon vehemens, rutinos srácot hozott neki a sorsolás, aki megállította Rolandot.

Mézes Pisti első küzdelméhez csak gratulálni lehetett a tanult és gyakorlott technikai elemek sorozatát mutatta be és szerzett velük pontot, kiegyensúlyozott, taktikus, szép küzdelmet vívott. Második küzdelmében egy rámenős nem éppen technikai zsenivel került össze, akivel Pisti nehezen boldogult. Ez a küzdelem szorosra sikerült és sajnos Pisti maradt alul, de ezen a hiányosságon nem lesz nehéz javítanunk.

Kövér Janika küzdelme a Magyar Bajnokság óta sokat változott. Mozgása céltudatosabb és pontosabb mint volt. Sokat fejlődött mentálisan is ami hamarosan még előrébb fogja vinni.

Szalóki Laura igazi harcos jellem, elszánt és minden virtuóz technikai megoldást be akar mutatni, de ez sajnos nem minden ellenfélen lehetséges. Laura még fiatal versenyző, jó úton halad és versenyről versenyre fejlődik. A nagy feladat számára, hogy fejben ott legyen a tatamin amikor küzd és a cél ne egy győzelem megszerzése legyen.

A diákolimpia döntőre továbbjutók névsorát hamarosan megkapjuk.

Borics Zsolt