Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Diákolimpia elődöntő Hajdúszoboszlón

Egyesületünk 33 versenyzőt nevezett a 2013. évi diákolimpia selejtezőre, mely Hajdúszoboszlón került megrendezésre. Végül 30 fő lépett tatamira, betegségek miatt. A Yakuzák SE. Versenyzői, szurkolói egy nagy autóbusszal és több autóval érkeztek, közel 100 fős csapattal.

A rekord nevezés miatt rengetegen voltak a kis sportcsarnokban, ami miatt különösen értékesek az eredményeink. Ezen a napon több mérkőzést is kiemelnék, melyekben a harcosságot és a győzni akarást láttuk a gyerekeken.

Szabó Máté élete első testvédő nélküli versenyén hősies, heroikus küzdelmet produkált, amelyben már az első küzdelme alatt a comb wazarit kapott, amely végig kísérte a nap folyamán, a körmérkőzésnek köszönhetően pedig még 4 küzdelem várta, de egyszer sem fordult meg a fejében, hogy esetleg nem áll fel a tatamira és feladná.

Kerekes Réka és Szabó Lídia is megnyerte súlycsoportját és látszik rajtuk a fejlődés a sok edzés, gyakorlás.

Mézes Pisti a döntőbe jutásig szépen menetelt, betartva az edzői utasításokat, taktikusan haladt a kitűzött cél felé. Sajnos a legjobb négy között nem tudta ellenfelét „elkapni a játszótéren” aki folyamatos hátrálásból, menekülés közben sajnos értékelhető pontokat szerzett , így Pisti 3. lett.

Kátai Szabolcs és Jenei Ervin életük első versenyére utaztak, ahol méltán lehetünk büszkék rá, ugyanis mindketten 3. helyezést értek el.

Racs Tomi, Ficzere Roli szintén szépen helyt álltak, Tomi meglepő dolgokat produkál a tatamin amelyek minden tekintetben előre mutatóak, szép szoros küzdelemben maradt alul. Roland első mérkőzését megnyerte, a másodikban is csak 1 pontal maradt alul. Ő a legjobb 8-ban végzett.

Kövér Janika és Zana Zoli nem könnyű ellenfeleket kaptak, Janika az első küzdelemben magabiztosan verte ellenfelét , a második küzdelmében is csak épphogy alul maradt ellenfelével szemben. Janika koncentrációja kivételes a tatamin, ha az edzéseken használt technikai repertoárját is beveti a diákolimpia döntőben szép eredményeket érhet el. Zolika ellenfele a súlycsoport favoritja volt azonban Zolika szépen fel vette vele a harcot, sajnos most nem sikerült legyőzni, több kellemetlen körülménynek is köszönhetően, de lesz alkalom a visszavágóra.

Következő versenyünk a diákolimpia döntő Nyíradonyban.

Borics Zsolt