Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ePont hírek

2011 októberében az eMagyarország Centrum a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal közösen ismét pályázatot írt ki ePontok és eTanácsadók részére, megyei feladatok ellátására, koordinációjára. Örömmel jelenthetjük be, hogy 2011. novemberétől újra Jászboldogháza lett Jász-Nagykun-Szolnok megye és már Hajdú-Bihar megye területi eMagyarország központja is.

Mivel a két megyét összevonták ebben a programban, így már sokkal nagyobb jelentősége van, hogy ismét nagyvárosokat előzött be Jászboldogháza sikeres pályázata.

A feladat gerincét a lakosság informatikai képzése, fejlesztése adja, emellett ismét szociológiai felméréseket és hatástanulmányokat készítünk, marketing tevékenységet folytatunk, helyszíni ellenőrzéseket tartunk, melynek célja, hogy erősítsük a két megyében a digitális írástudás elterjesztését.

A program jelentősége a közeljövőben fog igazán nagy hangsúlyt kapni, amikor a kistelepülések lakói az önkormányzati rendszer átalakulásával egy új helyzetbe kerülnek. A különböző ügyek egy részével vagy a területileg illetékes kormányhivatalhoz, vagy a megmaradó helyi önkormányzathoz, vagy az ePontokhoz fordulhatnak. A kistelepülések közigazgatási ellátási rendszere átalakulóban van, amelyre a helyi digitális ügyintézési pontok erősítésével próbálja a kormányzat felkészíteni a lakosokat, és így nem teljesen elengedni a segítő kezet. A megyei rendszert tehát Jászboldogházáról koordináljuk, aktuális hírekről, térítésmentes képzésekről, programokról hamarosan tájékoztatjuk a lakosságot.

Pap Béla
Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdu-Bihar megyei Területi eMagyarország Pont vezető