Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Focitábor

2008. július második hetében rendeztük meg az első focitábort Jászboldogházán. A tábor július 7-től 13-ig tartott. A tábor lakói az 1996-os, 1997-es, 1998-as, 1999-es születésű ifjú focisták voltak. A fiatal futballista palánták a Jászboldogházi Sportegyesületben fociznak. Táboroztatásukra egy Európai Uniós pályázaton nyert pénzt az egyesület. A pályázat megszerkesztésében nagy szerepe volt ifjabb Pap Béla pályázatírónak és Szűcs Lajos polgármesternek. A nyert pénzből fedeztünk minden költséget, ami a táborral járt.

A nyert pénzből sátrakat is vásároltunk, ezekben aludtak a gyerekek és persze jómagam is. Rendkívül jó hangulat uralkodott egész héten, azt azonban nem árt tudni, hogy ez a kis csapat egy igencsak összeszokott társaság, hiszen már több, mint 2 éve fociznak együtt. Az ifjú futballista palánták csapatokat alkottak, és egész héten vetélkedtek, versenyeztek egymással és a napközis táborozókkal is. Színes programok gondoskodtak az idő hasznos eltöltéséről.

Óriási élmény volt nekem látni, hogy megfogta ez a sport, a labdarúgás a gyerekeket! Véleményem szerint ez nagy szó ebben a mai világban. Azt tudni kell, kedves Olvasó, hogy a SPORT és most szándékosan nem labdarúgást írtam, az egyik legjobb eszköz -ha nem a legjobb- arra, hogy az ifjúságot a helyes irányba tereljük, megőrizzük egészségüket, és fejlesszük személyiség jegyeiket, a pozitívakat megerősítsük, a negatívokat pedig visszaszorítsuk. A boldogházi tornateremben levő idézet jut eszembe ilyenkor, melynek lényege a következő: „A sport megtanít arra, hogy becsületesen győzzünk, és hogy emelt fővel veszítsünk, a sport tehát mindenre megtanít!”
HAJRÁ BOLDOGHÁZA!
Bodor Máté edző, táborvezető

További képek a galériában!