Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Háziverseny 2013.

Az idén megrendezett háziverseny ismét nagyon színvonalasra sikeredett. Rengeteg induló, szülők, nézők és hatalmas szurkolótáborok. Öröm volt nézni, hogy  ez a „kis” közösség milyen óriási is valójában. A yakuzás szülők kitettek magukért a rengeteg finom süteménnyel, szendviccsel, pogácsával, gyümölccsel.

A gyerekek pedig?? Óriási élményt biztosítanak nekünk felnőtteknek, edzőknek,  versenyzőknek, szülőknek, nagyszülőknek csupán azzal, hogy részt vesznek és tudásuk legjavát nyújtják egy ilyen neves eseményen, ebben a remek családban.

Bíróként kicsit más szemszögből volt lehetőségem beletekinteni a versenybe. Látni azt, hogy milyen szakmai munka folyik, hogy az edzőink tényleg mennyi erőfeszítést, munkát, tudást fektetnek ezekbe az apróságokba:) Bizonyára nem árulok el újdonságot azzal, ha azt mondom, voltak olyan bunyók amit tényleg tátott szájjal néztem végig. Látni, ahogy a kis karatékák használják a fejüket, egy-egy cselt kidolgoznak és nem ész nélkül „parasztból” ütik egymást, épp ahol érik.

A felnőttekre pedig méltán lehetünk büszkék, ahogy kiálltak a tatamira és megmutatták a fiataloknak, hogy igenis odateszik magukat ők is, sokszor a saját korlátaikat ledöntve.

Talán ha én is ilyen körülmények között készülhettem volna gyerek, serdülő.. versenyekre, biztos hogy nem itt tartanék 🙂

A verseny jó hangulatban zajlott, sok remek ember jött el, hogy megtekintse a versenyünket, és az ő véleményük is megerősít abban, hogy amit csinálunk tényleg megállja a helyét, értékes embereket nevel és tanít a közösség. Ismét egy nagyszerű napot tölthettünk el együtt, amit a végén értékeléssel és rengeteg beszélgetéssel zártunk a vacsora folyamán.

A versenyen készült képek a galériában találhatók.

Osu: Szabó Zsófi