Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Idén is keressük a legszebb jászboldogházi konyhakerteket!

Jászboldogháza idén harmadik alkalommal vesz részt Sári Kovács Szilvia ötletgazda-programigazgató, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programon. Az elmúlt két évben szebbnél-szebb kerteket csodálhattunk meg a zsűrivel, amik dacoltak a szélsőséges időjárási körülményekkel.

A tavalyi év nagy sikerének könyvelhetjük el, hogy Buzáné Gugi Bettina kertje nem csak a helyi, hanem az országos versenyen is első helyezést ért el kategóriájában. A helyi versenyen a nyereményeket idén is az önkormányzat biztosítja. De persze nem csak a díjak a fontosak. A program célja: elismerni a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti növényt, zöldséget, fűszer,- gyógynövényeket, gyümölcsöt.

Az év témája: „A NÖVÉNYI SOKFÉLESÉG ÉVE” – A kertben minél több fajta és többféle zöldség, gyümölcs, fűszer- és gyógynövény legyen! Környezettudatos kertművelés, vegyszermentes művelés, komposztálás, szerves tápanyag utánpótlás, talaj védelme, csapadékvíz használat, öko/bio, régi módszerek alkalmazása, fűszer-, gyógynövények, régi, saját megőrzésű fajták a kertben!

A jelentkezési lapot 2024. május 15-ig lehet benyújtani személyesen a Jászboldogháza Községi Önkormányzat titkárságán, vagy elektronikus úton a hivatal@jaszboldoghaza.hu e-mail címre vagy postai úton az 5144 Jászboldogháza, Rákóczi u. 27. levelezési címre, vagy Szemes-Csecselics Hajnalka koordinátornál a szemescsecselicshajnalka@gmail.com email címen.

Díjazás: Kategóriánként az első három helyezés

Országos díjazás: a programhoz kapcsolódó „Magyarország legszebb konyhakertje” díjra történő jelölésre minden kategória első helyezettje lesz jogosult a helyi zsűri ajánlása alapján.

A kertek megtekintése 2 alkalommal történik (május 15-augusztus 15-ig) előzetes időpont egyeztetés alapján.

Eredményhirdetés: 2024. augusztus 20-ai ünnepségen a Tájháznál

Várjuk minden zöldség/gyümölcs termesztő kertművelő jelentkezését!

Koczáné dr. Fehérváry Mária
polgármester