Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

JKHK Egyesülete aktualitásai

A  Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesületének aktuális hírei.

2012. május 03. 14 óra Tájékoztató Fórum

2012. május 3-án (csütörtökön) 14 órától fórumot tart a JKHK Egyesülete a munkaszervezeti irodájában (Jászapáti, Tompa M. u. 2.).

  • A fórumon tájékoztatást kapnak a résztvevők a LEADER Rendezvény jogcím projektmegvalósítási feltételeiről.
  • A rendezvény előtti és utáni kötelezettségekről, arculati elemek használatáról.
  • A fórum másik részében az aktuális pályázatokról tájékoztatják a résztvevőket.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről és a turisztikai tevékenységek ösztönzésére nyújtandó támogatások felhívások várható feltételeiről. E pályázati lehetőségekre várhatóan 2012. II. és a III. negyedévben lehet támogatási kérelmet benyújtani az MVH által rendszeresített és az MVH honlapján közzétett formanyomtatványon a beruházás helye szerinti illetékes LEADER HACS munkaszervezeti irodájához.

Hamarosan lezárul a LEADER pályázatok értékelése

2011. szeptember 30-ig volt lehetőség pályázatot benyújtani a LEADER program 2. körében meghirdetett 10 célterületre, melyet a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete hirdetett meg a Jászberényi kistérség 17 településén. A felhívásra összesen 84 pályázat érkezett be. Az alapjogosultsági és az adminisztratív ellenőrzést követően 14 kérelem került elutasításra. A LEADER TK2 kör pályázatainak igazgatói felülvizsgálata lezárult.

Az egyesület döntéshozó testülete a forrástáblában található előzetes támogatási rangsorok segítségével meghatározta 2012. április 26-án az adott célterület adott rangsorához tartozó minimum pontszámot és egyúttal hozzárendelte a szükséges fejlesztési forrást is.

A rangsorok a Vidékfejlesztési Minisztérium részére továbbításra kerülnek, a támogató határozatok postázása a pénzforrásokra vonatkozó központi kötelezettségvállalás után májusbanvárhatóak.

Jászságban hagyományos mesterségeket művelők összegyűjtése

A Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete összegyűjti a Jászság területén élő kézműveseket hagyományos mesterségeket végzőket, abból a célból, hogy a munkásságaikat az egyesület honlapján Térségünk büszkeségei menüpontban (http://www.jkhk.hu/index.php?id=93) bemutatásra kerüljenek. Ehhez kérjük az önkormányzatok segítségét. Kérjük küldjék meg a településükön élő hagyományos mesterségeket végzők elérhetőségeiket (postacím, telefonszám stb.) e-mail címünkre (jaszsagi.kistersegi@gmail.com).

Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete 5130 Jászapáti, Tompa Mihály utca 2. E-mail: jaszsagi.kistersegi@gmail.com Tel: 06-57/443-570