Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Karate hírek – UPMB Gyöngyös eredmények

Az Utánpótlás Magyar Bajnokságra huszonnégy versenyzővel érkeztünk, melyből tízen képviselték a jászboldogházi dojot. A versenyzőket sok szülő elkísérte és sokan eljöttek a dojóinkból szurkolni a mieinknek. Több mint hatvan fő szurkoló érkezett Gyöngyösre. A versenyen 40 egyesület közel 300 versenyzője mérette meg magát. A nevezések után látható volt, hogy voltak kifejezetten erős kor- és súlycsoportok.

Éppen ezért is nagy öröm számunkra, hogy a Yakuzák SE. Versenyzői ilyen szép eredményekkel tértek haza. A Boldogháziak közül Kerekes Réka és Szabó Lídia is elhozta korcsoportjának Magyar Bajnoki Címét. Néha sajnos, nem a szerencsén, és nem a felkészülésen múltak igazi áttörések egyes versenyzőknél, hanem a tatamin közreműködő bírákon. Elismerve a bírói munka nehézségeit, és látva az igyekezetet a korrekt ítéletek meghozatalában, csak reménykedni tudunk, hogy valóban azok tértek haza éremmel akik megérdemelték. Végül öt arany, egy ezüst, és három bronz éremmel tértünk haza.

Eredmények:

2012. év Korcsoportos Magyar Bajnokai:

Gál Barna I.hely

Treba Kíra I.hely

Kerekes Réka I. hely

Szabó Lídia I. hely

Mező Lili I. hely

Ezüst érem:

Palásti Kristóf II. hely – egy korcsoporttal feljebb indult

Bronz érem:

Szajka Bendegúz III. hely

Csibra Barnabás III. hely

Bordás Sándor III. hely

A Jászberényi Yakuzák Se a legeredményesebb egyesület – 2011 után másodszor – 2012-ben, 5 arany, 1 ezüst, 3 bronz éremmel 40 egyesület közül.

Borics Zsolt