Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Keressük a legszebb jászboldogházi konyhakerteket 2023-ban is!

Sári Kovács Szilvia ötletgazda-programigazgató, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz csatlakozva Jászboldogháza Községi Önkormányzata idén ismét meghirdeti „A legszebb konyhakertek” programot.

A 2022-es évben 12 helyi kertművelő jelentkezett a versenyre, és a száraz aszályos időjárás ellenére láthattunk tőlük nagyon szép, gondozott kerteket. Az országos versenyre négyen jutottak tovább, különböző kategóriákban, és vehették át az elismerő okleveleket.

Idén 2023. június 15-ig van lehetősége jelentkezni azoknak, akik szeretnének részt venni „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei versenyen. Ebben az évben is több kategóriában indulhatnak a versenyzők.

A program célja: elismerni a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti növényt, zöldséget, fűszer,- gyógynövényeket, gyümölcsöt.

Az év témája: „Komposztáljunk- használjunk komposztot!”

A programban történő részvétel feltételei: konyhakerti növényeket/gyümölcsöket termeszt saját, vagy bérelt földterületen.

Nevezési kategóriák:

  • Balkon: erkélyen kialakított
  • Mini: 50 m2 alatt
  • Normál: 50 m2 felett
  • Zártkert 1.: Zöldséges
  • Zártkert 2.: Gyümölcsös
  • Zártkert 3.: Vegyes (zöldség és gyümölcs)
  • Közösségi: csoportok, óvodák, iskolák, szervezetek által megművelt kertek

Jelentkezés határideje és módja:

A jelentkezési lapot 2023. június 15-ig lehet benyújtani személyesen a Jászboldogháza Községi Önkormányzat titkárságán, vagy elektronikus úton a hivatal@jaszboldoghaza.hu e-mail címre vagy postai úton az 5144 Jászboldogháza, Rákóczi u. 27. levelezési címre, vagy Szemes-Csecselics Hajnalka koordinátornál a szemescsecselicshajnalka@gmail.com email címen.

Díjazás: Kategóriánként az első három helyezés

Országos díjazás: a programhoz kapcsolódó „Magyarország legszebb konyhakertje” díjra történő jelölésre minden kategória első helyezettje lesz jogosult a helyi zsűri ajánlása alapján.
Országos díj – Györfi Sándor Kossuth díjas szobrász, Magyarország érdemes művésze által készített bronz kisplasztika és egy Elismerő Oklevél, melyet az Országos Eredményhirdetésen ünnepélyes keretek között várhatóan Dr. Nagy István agrárminiszter úr ad át Sári Kovács Szilvia ötletgazda – programigazgatóval.

A kertek megtekintése 2 alkalommal történik (május 15-augusztus 15-ig) előzetes időpont egyeztetés alapján.

Eredményhirdetés: 2023. augusztus 20-i ünnepségen a Tájháznál

Bővebb információ és jelentkezési lap letölthető.

Várjuk minden zöldség/gyümölcs termesztő kertművelő jelentkezését!

Koczáné dr. Fehérváry Mária
polgármester