Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Korcsoportos Magyar Bajnokság 2011

A Yakuzák SE. 20 éves fennállásának legeredményesebb versenyét tudhatja maga mögött a mai napon. Az ez évi Korcsoportos Magyar Bajnokság, ami ebben a kategóriában a legnagyobb, legfontosabb verseny minden évben, szinte felfoghatatlan eredményességgel zárult.

A versenyen igen népes mezőny gyűlt össze, hiszen több mint 300-an léptek a tatamira. Egyesületünk 28 versenyzőt indított a megmérettetésen, és ebből 18-an éremmel érkeztek haza. A hazaúton sensei Agócs interjút adott a TRIÓ rádióban ahol saját bevallása szerint is ….. „ csak pislogok az eredmények láttán”

Idén a Yakuzák SE. 5 magyar bajnokot, 8 ezüstérmest és 5 bronzérmes versenyzőt hozott haza. Valamint egy legharcosabb női versenyzői különdíjat.
A jászboldogházi dojoból 13-an neveztek a versenyre és ebből 7-en éremmel tértek haza.

Jászboldogháza két Magyar Bajnoka Kerekes Réka és Mézes Pisti.

Rékának az Európa Kupa győzelem után szinte „kötelező” volt egy jó helyezés. Szép bunyókkal menetelt a döntőig, ahol szokásos módon Szabó Lidi klubtársa várta (akitől szintén hasonló eredményességet reméltünk), a másik ágról bejutva várta a döntőt és a „visszavágót” az Európa Kupán elszenvedett vereségért. A forgatókönyv most sem változott Réka és az egy pont különbség döntött az arany és ezüst érmek sorsáról ismét Réka javára.

„…. jó látni ahogy a két lány egyre komolyabban veszi a versenyzést és fejben is sokat fejlődnek szinte versenyről versenyre. Gyakorlatilag súly és korcsoportjuk meghatározó versenyzőivé váltak, hiszen ebben az évben minden versenyen dobogón álltak. „

Mézes Pistiben az eredmény már rég óta benne volt, de a mai teljesítménye minket is meglepett. Nem azért mert nem vártuk tőle, hanem mert olyan minőségű küzdelmeket vívott mind technikai mind pedig fizikai oldalon, hogy csak „pislogunk”. Pisti az edzésen tanult szinte teljes technikai repertoárt bemutatta a versenyen és inkább több, mint kevesebb sikerrel. Második küzdelmét emelném ki, mert ebben a kor és súlycsoportban nagyon ritka, hiszen az ütő és rúgó erejük még kicsi, de Pistinek sikerült ellenfelét ponthátrányból legyőznie egy chudan (gyomor magasság) technikával KO-ra leütötte testpajzson keresztül, ami után ellenfele nem folytatta a küzdelmet. A döntő is kellően szorosra sikeredett, hiszen itt csak hosszabbításban tudott diadalmaskodni Pisti, ezért is ennyire értékes ez az eredmény.

Zana Zoli tavaly igazolt hozzánk egy másik klubból. A sok munka és a kemény felkészülés meghozta az eredményt. Zoli a Yakuzák SE színeiben először állhatott dobogóra. Ezen a versenyen ugyanis szép küzdelmekkel a dobogó harmadik fokára küzdötte fel magát.

Borsányi Bogi versenyről versenyre egyre elszántabban küzd. Az utóbbi edzéseken gyakorolt technikákból is tudott már beépíteni a küzdelmébe. A támadószándék még várat magára Boginál de a védésből visszatámadás, kontra – tempó technikákra nagyon ráérzett az utóbbi versenyeken. Most is nagyon jól küzdött ami Őt is a dobogó harmadik fokáig vitte.

Szalóki Laura súlycsoportjában körmérkőzések voltak, sajnos első küzdelmét a későbbi aranyérmessel vívta és alul maradt, amit azonban gyorsan feldolgozott és a továbbiakban ugyan még kissé görcsösen de már jobban bunyózott. Összességében a dobogó második fokára küzdötte fel magát, ami szép eredménynek számít a mezőnyben.

Ficzere Roli küzdő stílusa az utóbbi versenyeken sokat változott, javult. Eddig is nagyon ponterős volt de most a védekezés is megjelent a küzdelmeiben. A fejrúgások ellen még nehézkesen védekezik és a lehetőséget megadja az ellenfeleinek, de a test magasságú rúgásokat és ütéseket szépen védte. Sokat fejlesztettük Rolandnál a védekezést és ennek az eredménye egy harmadik helyezés lett a versenyen.

Összességében Kerekes Réka és Mázes Pisti I. helyezettek. Szabó Lidi, Szalóki Laura II. helyezettek.

Borsányi Bogi, Ficzere Roli és Zana Zoli III. helyezettek lettek a versenyen.

A versenyen indultak még: Nyerges Letícia, Szabó Máté, Kövér Janika, Borsányi Gergő, Racs Tomi és Bajor Ricsi

A versenyen készült fotókat itt találjátok.

Borics Zsolt