Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Korszerű hálózatok épülnek Jászboldogházán

Jászboldogházán is hamarosan átadják az Invitel Szupergyors Internet Program keretében megvalósult fejlesztését, amelynek köszönhetően a helyiek számára is elérhető lesz a gyors internet és a HD minőségű televíziózás. A korszerű hálózatok előnyeiről és a Szupergyors Internet Programról kérdeztük Püspöki Pétert, az Invitel regionális szegmens-menedzserét.

Miért van szükségünk nagysebességű internetkapcsolatra?

A nagysebességű internet napjainkban nem csak a munkához, a tanuláshoz és a böngészéshez elengedhetetlen, de a különböző videós tartalmak letöltéséhez is, amelyek folyamatos nyomon követése és megtekintése főleg a most felnövő generáció körében egyre népszerűbb. Az Invitel ezt az igényt felismerve, számos járás fejlesztéséért nyújtott be pályázatot a Szupergyors Internet Program keretében.

Mit érdemes tudni a Szupergyors Internet Programról?

A Szupergyors Internet Program azért jött létre, hogy az Európai Uniós és hazai fejlesztési források biztosítása révén korszerű távközlési infrastruktúra alakuljon ki Magyarországon. A kitűzött cél, hogy 2018. végére minden háztartásban elérhető legyen a legalább 30 Mbit/s sávszélességű internet.

Hogyan tudhatjuk meg, hogy Jászboldogházán is várható-e ilyen jellegű fejlesztés?

A fejlesztésben érintett települések lakosságát a helyi sajtóban, külterületi plakátokon, postai úton vagy akár e-mail formájában is tájékoztatjuk, meglévő ügyfeleinket pedig külön értesítjük számlalevelük mellékletében is. Emellett érdemes nyomon követni a www.invitel.hu/szechenyi2020/ weboldalt, ahol minden érdeklődő hasznos információkat kaphat a saját településével kapcsolatban. Várhatóan a jászberényi járásban, Jászboldogházán is hamarosan átadjuk a korszerű internethálózatot. Amennyiben az átadásról első kézből szeretne értesülni, adja meg elérhetőségét a fenti weboldalon.

Milyen konkrét előnyökkel jár a fejlesztés Jászboldogháza lakosai számára?

Jászboldogházán tisztán optikai megoldást alkalmazunk – szaknyelven GPON technológiát -, amely során az optikai szálat egészen az előfizetők otthonáig elvisszük. Fejlesztéseinknek köszönhetően az itt élők számára is elérhetővé válik az akár 250 Mbit/s sávszélességű internetszolgáltatás, illetve a minőségi televíziózás 94 TV és rádió csatornával, valamint 35 HD adással a telefonszolgáltatás mellett. További jó hír, hogy a település központjában ingyenesen hozzáférhető WiFi szolgáltatást is kiépítünk.

Otthonunk mellett az Invitelre a munkánk során is számíthatunk. A fejlesztéseknek köszönhetően a helyi vállalkozások is élvezhetik majd a nagyobb sávszélesség előnyeit. Sőt, akiknek a napi üzletmenetben a feltöltési sebesség is fontos, azok számára kedvező alternatívát nyújt szimmetrikus internet szolgáltatásunk.

Említette, hogy a hálózatkorszerűsítés után egyúttal a HD tartalmak elérhetősége is biztosított lesz. Miben különbözik a HD a hagyományos képtől?

A hagyományos televíziózással szemben a HD részletekben gazdag, szabad szemmel is nagy felbontású képminőséget nyújt, így a meccsnézések és a közös családi filmezések is élvezhetőbbek lesznek. Fontos kiemelni, hogy a HD adáshoz nem elegendő a HD vagy full HD televízió-készülék megvásárlása, HD csatornákat tartalmazó tévécsomagra is szükség van. Fejlesztéseinknek köszönhetően ezek a csatornák természetesen Jászboldogházán is elérhetők lesznek.

Hol értesülhetünk általában az Invitel szolgáltatásairól?

Szeretettel várjuk az érdeklődőket jászberényi Invitel Pontunkban, az Alsócsincsapart u. 2. szám alatt. Emellett a lakossági szolgáltatásokkal kapcsolatban a 1288-as, a kisvállalati szolgáltatások esetében pedig a 06 80 881 881-es telefonszámon, valamint az invitel.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Invitel Zrt.