Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Leader program

Az MNVH LEADER szakosztályának a „LEADER PROGRAM FRISSÍTÉSE 3.0″ címet viselő, 2013 januárjában indított programjának keretein belül elindult kezdeményezés célja, hogy a 2007-13-as programozási időszak végén, az utolsó LEADER pályázati eljárás a széles körben megfogalmazódott igény szerint egyszerűbb és gyorsabb módon kerüljön meghirdetésre, egyúttal a források hatékonyabb felhasználását is biztosítsa.

A program keretein belül felállított munkacsoport 14 fős, az egyes régiók által választott munkaszervezet vezetők és a VM főosztályának kollégái alkotják. A tagok vállalták, hogy a „küldő” régiójukkal folyamatosan tartják a kapcsolatot és segítik az információk megfelelő áramlását, a helyi akciócsoportok véleményének becsatornázását a legoptimálisabb megoldások elérése végett.

A csoport első megbeszélését 2013. február 12.-én tartotta, ezen az alkalmon a csoport tagjai felvállalták a küldő régiókban a 3. körös LEADER rendelet véleményezésének összesítését, majd 2013. február 26.-án a hét regionális véleményből egy közös javaslat összeállítása történt meg, melyet csatoltan találtok.

Úgy véljük, hogy nagy lépést tettünk, mert eddig az egész programozási időszakban sem szakmai tartalmában ilyen szintű anyag nem készült el, sem soha egyeztetett országos véleményt tükröző anyagot nem tudtunk a döntéshozóink asztalára tenni.

Az elkészült véleményezést itt tölthetik le, kellemes olvasást kívánunk hozzá:

LEADER_rendelet_KÖZÖS_20130227.pdf (964,3 kB)