Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Megkezdődött a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata a Jászságban!

Megkezdődött a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata a Jászságban!

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedései és a IV. tengelyes LEADER intézkedés sikeressége érdekében a LEADER Helyi Akciócsoportok 2008. év elején elkészítették Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájukat.

A LEADER jogcím sikeressége érdekében (az ÚMVP III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek első támogatási időszakának tapasztalatai alapján), a LEADER Helyi Akciócsoportok felülvizsgálhatják, módosíthatják Stratégiájukat.

A Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete, mint helyi akciócsoport stratégiájának címe:A Jász hagyományokon és a sokszínű együttműködésen alapuló versenyképes JÁSZSÁG KIALAKÍTÁSÁÉRT! A stratégia elérhető az Egyesület honlapján:

clipboard01_512

www.jkhk.hu

A felülvizsgálat célja: A LEADER megoldási javaslatok és várható eredmények pontos meghatározása, konkretizálása, valamint a támogatható tevékenységek meghatározása az előző kérelembenyújtási időszak (ÚMVP III. tengely) tapasztalataira alapozva.

Miután a LEADER rendelet megjelenését 2009 júliusára ígéri az Irányító Hatóság, a következő – rövid – időszak áll rendelkezésünkre stratégiánk felülvizsgálatára, esetleges módosítására. Konkrét projektötleteket szeretnénk gyűjteni: mire van térségünkben igény, melyek azok a célok, melyek megvalósítása érdekében ténylegesen „leaderszerű” pályázatokat várhatunk. Számítunk az Ön véleményére, hozzászólását, projektötletét beküldheti e-mailen is, címünk:jaszsagi.kistersegi@gmail.com, a projektgyűjtő adatlap megtalálható awww.jkhk.huoldalon. Beküldési határidő: 2009. április 27.

A felülvizsgálat sikeres elvégzése érdekében szívesen várjuk az alábbi időpontokban is Önöket JKHK Egyesülete ülésein. Alakítsuk ki együtt a helyi LEADER pályázati jogcímeket!

A HVS felülvizsgálatának helyszíne, időpontja:

2009. április 24. 830 és 2009. árpilis 30. 1000 – Jászapáti 2000. MG. ZRt. székháza (5130 Jászapáti, Velemi Endre út 4-6.)

Lakossági fórum:

2009. április 27. 1000- 1100 – Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete Irodája (5130 Jászapáti, Tompa Mihály utca 2.)

Emellett az alábbi időpontban állunk rendelkezésükre a fenti elérhetőségek egyikén minden nap 8.00-12.00 és 13.00- 17.00 óra között

Lóczi Miklós
elnök