Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Mézeskalács készítő szakkör

Tisztelettel felhívjuk a jászboldogházi lakosok figyelmét, hogy 2021 decemberében a Nemzeti Művelődési Intézet és Jászboldogháza Községi Önkormányzat támogatásával kiscsoportos mézeskalács készítő szakkör indul.

A szakkör célja a magyar kulturális hagyományok megőrzése, az értékek feltárása és átörökítése, a művelődő közösségek létrejöttének a támogatása.

Időpont:2021. december hónaptól heti egy alkalommal húsz héten keresztül, összesen 20 alkalommal kerül megtartásra. A jelentkezők számára legideálisabb időpont kerül kiválasztásra a szakkör időpontjának.

Ki jelentkezhet?Bárki, aki kedvet érez a mézeskalács sütésének elsajátításához, új ismeretek szerzéséhez.

Költség: A szakkör díjmentes. Az alapanyagokat a Nemzeti Művelődési Intézet és az Önkormányzat biztosítja a résztevőknek.

Jelentkezés: A mellékelt jelentkezési lapot kitöltve és elküldve szemescsecselicshajnalka@gmail.com email címre, vagy személyesen az önkormányzatnál vagy a könyvtárban.

Jelentkezési határidő: 2021.11.30

További Információ: Szemes-Csecselics Hajnalka 06-30/4836-795

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

„A mézeskalács alakban és díszítményben egyaránt a legváltozatosabb sütemény. Kevés olyan nagy hagyománnyal rendelkező kézműves tevékenység van, amely változatlan alapanyagokból, összetevőkből készítve ma is él.”