Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Összefogni egy nemes célért

VII. Boldogháza Rally – jótékonysági gyermeknap

Amikor azt mondjuk, hogy itt élünk Jászboldogházán és itt tevékenykedünk a községünkért, akkor a község szóban többletjelentést tapasztalunk. Község – közösség.

Anélkül, hogy komoly szociológiai definíciókat boncolnánk, egyszerűen azt éreztük a gyermeknap végén, hogy megérte a fáradozás, a sok idegeskedés. Szinte kivétel nélkül mindenki mögé állt a kezdeményezésnek.

Nem véletlen, amikor a boldogháziakat irigylik a környező települések lakói. Mondják, hogy „nálatok milyen közösségi élet zajlik, motoros találkozó, lovas napok, rally, civil napok, strandnyitó…, hogyan csináljátok?!” Erre azt szoktam válaszolni, Gaál Feri bácsi egyszerű józan gondolatát idézve egyik beszélgetésünkből: „Tudod Bécikém, mindig az emberi hozzáálláson múlik minden… mindig az ember dönt”. Úgy látszik Boldogházán több ilyen ember van, aki úgy dönt közösséget szervez, közösséget épít, megmutat egy ízelítőt abból amit képvisel, legyen az motoros, lovas, rallys, vagy bármi más, ezzel is Jászboldogháza nevét öregbíti és hazacsábítja az egykor helyi lakosokat. Természetesen mindig vannak akadékoskodó, gátló tényezők, de ez is érthető.

Mi, az autósport szerelmesei tavaly nem tudtuk megszervezni a rendezvényt, mert nem volt hozzá tőkeerős szponzor, mert bizony ez is – mint minden más – komoly költségekről is szól. Idén az NVG Trans, mint főtámogató, mögé állt a rallynak, emellett még a Köpci fuvar, a Balázs bolt, a Plasztik Print Kft, és a Kondi büfé támogatott bennünket az Önkormányzat és a Polgárőrség mellett, akik emberekkel tudtak besegíteni.

A háttérben rengeteg munka, szervezés, egyeztetés zajlik. Engedélyek, megállapodások, kupák, nyilatkozatok, útlezárások, biztosítások, marketing, gumipakolás, szalagozás, rádiós pontok beosztása, ütemterv, hangosítás, időmérés, gyermekautóztatás stb. Ez egy csapatmunka, ahol mindenkinek megvan a saját feladata és most minden összeérett a végére.

Elkaptam egy félig komoly, félig viccelődő beszélgetést a nézők között, amely a következő volt: „…szégyelljétek magatokat, ti városiak, hogy itt vagytok 15 km-re Jászboldogházától és nem tudtok egy motoros, vagy egy rallys rendezvényt megcsinálni. Nézzétek meg, mennyi ember van itt, mennyi komoly autó és milyen hangulat!…”

A célunk az volt, hogy támogassuk a Boldogházi Gyermekekért Alapítványt, autóztassuk a gyerkőcöket és egy örök élményt nyújtsunk a gyermeknap alkalmából nekik, hogy beülhettek egy ízig-vérig versenyautóba és átélhették milyen a rally szerelmesévé válni. A lurkók egymás kezéből tépték a kilincset, akkora sikere volt ennek a kezdeményezésnek a nap végén. 60-70 gyerek ülhetett be egy-egy 180 lóerős Ladába, vagy a 320 lőerős Mitsubishik valamelyikébe, vagy más rally autóba.

Ami számunkra a legfontosabb, hogy jelentősebb baleset nélkül sikerült levezényelni a rendezvényt és persze erre is törekedtünk a kezdetektől fogva. A másik, hogy népszerűsíthettük a rallyt és bízunk benne, hogy egy igazi jó hangulatú családi napot szervezhettünk mindenkinek.

55 nevező volt nálunk. A visszajelzések nagyon jók, versenyzőktől, nézőktől egyaránt. Mindenkinek mondom, egy CSAPATMUNKA volt mindez.

Még egyszer köszönjük a szervezők nevében mindenki segítségét, aki nem gátolta a munkánkat és tett a gyermekek örömautóztatásáért egész nap. Nincs lehetőségem egyenként megköszönni, pl. a Condors MC, a polgárőrök, vagy épp néhány segítőkész tűzoltó, vagy pl. Rácz Matyi és barátai, Dj. Szőli, vagy épp Babinyecz Janika fotós segítségét, mert senkit sem szeretnék kihagyni. Ezért hát megköszönjük mindenkinek, aki a hozzáállásával, önzetlenségével közreműködött a nap zavartalan lebonyolításához.

Örömmel mondhatjuk el a megszokott autósportos baráti csapat nevében, hogy az eddigi legszínvonalasabb, legnagyobb nevező- és néző számú rallyt bonyolítottuk le, úgy, hogy az eddigi legtöbb komoly versenyautót láthattuk Boldogháza utcáin akár Vácról, Debrecenből, Kazárról, Budapestről is.

Az NVG Trans és a Jászboldogházi Autósport Egyesület nevében: Pap Béla