Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Pályázati aktualitások a Jászberényi kistérségben

2011. szeptember 30-ig lehetett pályázatot benyújtani a LEADER program 2. körében meghirdetett 10 célterületre, melyet a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete (JKHK Egyesülete) hirdetett meg a Jászberényi kistérség 17 településén.

A LEADER 2. körös pályázatok ügyintézése során az Egyesületnek az Irányító Hatóság (IH) által felállított ütemterv alapján határidőre kellett teljesíteni a munkafázisokat. A JKHK Egyesületéhez a LEADER 2. körben
84 darab pályázat érkezett be, ezek alapjogosultsági vizsgálatának lezárását követően postáztuk a hiánypótló végzéseket, amelyek feldolgozása február végéig megtörtént. Az alapjogosultsági és az adminisztratív ellenőrzést követően összesen 14 kérelem került elutasításra. A kérelmek értékelését, A2-es ügyintézését 2012. március 08-ig el kellett végezni egyesületünknek. Az IH által előirányzott határidőt a munkaszervezet tartotta, melynek eredményeként 70 db kérelem esetében postáztunk ki befogadó nyilatkozatokat. A pályázatok jelenleg B ügyintézés keretén belül MVH-s szinten vannak, ahol a munkaszervezet munkáját mintavételesen ellenőrzik a hivatal munkatársai. A B ügyintézést, Igazgatói felülvizsgálat szint követi. Az IH jóváhagyását követően a JKHK Egyesülete célterületenként megkezdheti a pályázatok előzetes rangsorba állítását. Az előzetes rangsort – a tervek szerint – 2012. április 20-ig kell véglegesíteni. Ezt követően kerülhetnek postázásra a Döntési Határozatok.

Az egyesület döntéshozó testülete reméli, hogy az IH minél előbb jóváhagyja a támogatási kérelmeket és 2012. április 26-ig minden kérelmezőnek kipostázhatja a Döntési Határozatokat.

Fotópályázat! Vegyen Ön is részt!

„Images of Rural Europe” (A vidéki Európa) – Az Európai Vidékfejlesztési Hálózat (EVH) fotópályázata

Örömmel tudatjuk, hogy az EVH egy izgalmas fotóversenyt kezdeményezett az európai HACS-ok részére. Számítunk az Ön támogatására is, hogy a kezdeményezés sikeres legyen!

Az „Images of Rural Europe” (A vidéki Európa) kezdeményezés célja, hogy támogassa az európai vidék fejlődését. A fotópályázatra olyan képeket várnak, amelyek a mai európai vidéki életet tükrözik. A győztes fotókból kiállítás nyílik a brüsszeli Berlaymont épületnél 2012. június 22. és július 10. között. Továbbá, a nyertes fotósokat és a Helyi Akciócsoportokat (HACS-okat) meghívják a 2012. június 27-i díjátadó ünnepségre, ahol jelen lesz Dacian Ciolos Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Biztos.

Ezt követően a fotók európai vándorkiállításon vesznek részt és a képeket megjelentetik egy keménykötésű kiadványban még ebben az évben. A részvétel nem lehetne ennél egyszerűbb! Az „Images of Rural Europe” (A vidéki Európa) fotópályázat nyitva áll minden profi és amatőr fotós előtt, aki valamelyik EU tagállam lakosa. Minden pályázó bármennyi fotóval pályázhat. Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, keressék a www.ruralimages.eu/gallery oldalt ahol a már feltöltött képeket tekinthetik meg.Célunk, hogy térségünk ismertségét növeljük.

A verseny zárása: 2012. május 18.

Hamarosan meghirdetésre kerül EMVA III. tengelyes mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztése jogcím.

Várhatóan 2012. április 15. és május 15. között kerül újra megnyitásra. Az előző felhívásokhoz képest változást jelent majd, hogy a jogcím nem központilag kerül kiírásra. A jogcím visszakerül az akciócsoportok ügyintézése alá. Így, a kérelmeket postai úton lehet majd benyújtani az Egyesület munkaszervezeti irodájába, az 5130 Jászapáti, Tompa Mihály utca 2. címre.

A jogcímre pályázhat induló, működő mikrovállalkozás, valamint természetes személy, aki vállalja, hogy a támogatás megítélését követően az első kifizetési kérelem benyújtásának időpontjáig egyéni vállalkozóként nyilvántartásba veteti magát és tevékenységét, amennyiben főállású alkalmazottat nem foglalkoztat, főállásban ekként végzi.

A vállalkozások a tevékenységükkel kapcsolatos építési, eszközbeszerzési beruházásokra pályázhatnak 35 000 000 Ft maximális támogatási összegig. A JKHK Egyesülete jogosult települései összesen 600 000 Euró fejlesztési forrással rendelkeznek.

Bővebb információért keresse az egyesület honlapját: www.jkhk.hu vagy munkaszervezetünket.

Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete
5130 Jászapáti, Tompa Mihály utca 2.
E-mail: jaszsagi.kistersegi@gmail.com
Tel: 06-57/443-570