Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Pályázati lehetőség

a Nyúl-unk a munkáért programban való részvételre
A Zika Szövetkezet, a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet és együttműködő partnereik pályázatot hirdetnek ingyenes, tenyésznyúl és ketrec kihelyezési programra.

Várjuk olyan közösségek (ha Önnek felkeltette érdeklődését a pályázat, kérjük forduljon Önkormányzatához!!!)jelentkezését, akik szeretnének résztvenni egy ingyenes, faluközösségük életlehetőségeit javító programban. Különösen fontosnak tartjuk, hogy a program meghatározó szereplői hátrányos helyzetű családok 12-14  éves gyerekei legyenek, akik munkája mellé a család támogatása is biztosítható.

Jelentkezési határidő: 2011. augusztus 20.

A sikeresen pályázó közösség pályázatában bemutatja, hogy – miért Ők lennének a legmegfelelőbb kiválasztottak – ki lesz a faluközösség nevében felelős szervező – hogyan kívánják megszervezni 1. az ingyenes juttatásban résztvevők kiválasztását. A program meghatározó szereplői hátrányos helyzetű családok 12-14  éves gyerekei legyenek, akik munkája mellé a család támogatása is biztosítható. 2. hogyan vonják be a falu közösségét a programba (pl. falunapon bemutató, közös tanulás, stb.) 3. hogyan vonják be a környező falvak közösségét a program népszerűsítésére 4. hogyan viszi végig a program népszerűsítését  (verseny a gyerekek között,     YOUTUBE, Facebook) A pályázati támogatást elnyert közösségekben biztosítaniuk kell az oktatás helyszínét, ahol a nyúltámogatásban részesülő, a programban résztvevő 20-30 család 1-2 tagját le tudjuk ültetni, s nekik elméleti és gyakorlati képzést tudunk adni.

Pályázati feltételek:
1. Pályázhat minden magyarországi faluközösség. 2. A pályázó rátermett vezetőt nevez ki a faluban, aki megszervezi a program ellenőrzését; továbbgördítését a felajánlók bevonásával.

A Program gesztorai sikeresnek értékelik a pályázatokat, ha a családok nemcsak átveszik a nyulakat, s tenyésztik, elfogyasztják azok szaporulatait, de minél több embert vonnak be a termelésbe. Szeretnénk, ha a közösségek létszáma gyarapodna, ha a szomszéd falvak családjait is bevonnák ebbe a lehetőségbe. A szervezők szeretnék nyomon követni a program alakulását, hogy tapasztalatokat szerezzenek a nehézségekről, gondokról, hogy azokat elhárítva fejleszthessük a kihelyezett nyulak számát, hogy vonhassunk be minél több közösséget. A nyomonkövetés elengedhetetlen része, hogy minden támogatott családnak biztosítani kell az állatok folyamatos ellenőrzését, s szeretnénk, ha a sikerről minél többen értesülnének. Ezért a sikeres pályázó bemutatja, hogy milyen eszközökkel tervezi ellenőrizni a tenyésztést, a családoknál folyó munkát. Kérjük az oktatás, a vizsga, az állatok kiosztásának, az állatok fejlődésének nyomonkövetését, elektronikus és nyomtatott sajtóban, médiában való bemutatását. A szervezők versenyt hirdetnek a programban résztvevő családok között is, kik nyulaik életéről a FACEBOOK-on, Youtube-on hírt adnak. A legtöbb hivatkozást, a legtöbb támogatást kapó internetes szereplők családját a szervezők meghívják az ország legjobb éttermének egyikébe, ahol nemcsak egy finom nyulas ebédet fogyaszthatnak el a támogatók költségére, de az étterem szakácsa hasznos ötletekkel is ellátja a családot, hogy miként lehet a nyulat legfinomabban elkészíteni. A legsikeresebb munkát biztosító közösségek további 100 ketrecet, s ahhoz tartozó tenyészállatokat kapnak a projekt értékelésekor, a kihelyezést követő egy év múlva. A program szervezői vállalják, hogy kiemelten támogatják a Borsod Abaúj Zemplén és Szabolcs Szatmár Bereg megyéből, valamint az Ormánságból érkezett pályázatokat.

Bővebb információ: http://www.nyulunkamunkaert.hu/palyazat