Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Panaszlevél utak takarításáról

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Mázsi Attila Vezérigazgató Úr részére

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

A mai napon (2013.03.15) térségünkben, Jász-Nagykun Szolnok megye északi részén kb. 20 cm hómennyiség hullott. Ezt nem nevezhetjük soknak, és mivel napok óta minden hírcsatorna előre jelezte ennek érkezését, nem nevezhetjük rendkívülinek sem. Azt már annál inkább, hogy településünkre, Jászboldogházára az első hótoló gépjárművük 16 óra 10 perckor érkezett meg, telefonon történt bejelentést követően. Az, ahogyan a Magyar Közút Zrt. a mai napon „kezelte a hóhelyzetet”, számomra minősíthetetlen, még akkor is, ha Jászboldogházán csak 4 számjegyű út megy keresztül, ennek ellenére úgy érezzük, mi is Magyarország része vagyunk.

Természetesen értesültünk arról a szomorú tényről is, hogy az ország más részein még komolyabb kihívásokat okozott a napok óta várt hó, de ez nem mentesíti a feladat ellátásával megbízott területi egységüket annak megfelelő színvonalú elvégzésétől.

Kénytelen vagyok szomorúan megállapítani, hogy Jászboldogháza Önkormányzata 1 db 20 éves MTZ traktorral jobb szolgáltatást tud biztosítani a lakosságnak, mint a Magyar Közút Zrt. az általa közpénzen vásárolt márkás és jó minőségű gépjárműveivel. Felháborító, hogy ezeket a járműveket csak akkor látjuk, amikor megpakolják az utak széléről kivágott fákkal.

Minden esetre bízunk benne, hogy a kitermelt fa értékesítéséből is bevétele származik a cégnek, amit feladatai ellátásának színvonalbeli javítására használ fel. Ahogyan abban is bízunk, hogy a jövőben mi is láthatunk a Magyar Közút Zrt. által közfoglalkoztatás keretében alkalmazott embereket, akik jelentősen hozzájárulhatnak az út menti árkok karbantartásához, tisztításához.

Tisztelettel:

Szűcs Lajos
polgármester