Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Tájékoztatás a Takarékbank fiók bezárásáról

Tisztelt Lakosság, Kedves Jászboldogháziak!

Ahogy arról már korábban is tájékoztattam Önöket a Takarékbank munkatársai személyesen kerestek meg két héttel ezelőtt, hogy ismertessék azt a vezetői döntést, amely alapján a jászboldogházi bankfiókot 2022. december 19. napjával bezárják.

Polgármesterként történő megválasztásom óta egy alkalommal sem merült fel a fiók bezárásának lehetősége, kérdése, ezért rendkívül váratlanul ért az információ. Bíztam benne, hogy a látogatásuk csupán egy egyeztetést, együtt gondolkodást takar majd egyelőre és nem azonnal a kész tényekről történő tájékoztatást.

Indokaik az alábbiak voltak: A (korábbi) Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésének megvalósítására jött létre a Magyar Bankholding hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság 2020. decemberében, ezzel létrehozva Magyarország második legnagyobb bankcsoportját.

Céljuk, hogy nemcsak az egyik legnagyobb, hanem a legjobb pénzügyi intézmények közé tartozó bankot hozzanak létre. Modernizálják fiókjaikat. Ennek érdekében a jellemzően kisebb, pepita nyitva tartású kirendeltségeket összevonják egy környező településen lévő nagyobb fiókkal, hogy megteremthessék az alapját egy modern, heti 5 napot nyitva tartó, több szakértőt alkalmazó bankfiók kialakításának.

A tájékoztatást tudomásul vettem, azonban elfogadni nem tudtam, még aznap Pócs János Képviselő Úr közreműködését kértem abban, hogy a döntéshozók irányába tolmácsolja, Jászboldogháza életében meghatározó szerepet tölt be a Takarékbank, sok idős ügyféllel, akiknek gondot okoz majd a bankfiók bezárása. Itt vezetik folyószámláikat a civil szervezetek, az intézmények, az önkormányzat, helyi vállalkozások, széles ügyfélkör kiszolgálását biztosítja nap, mint nap a bankfiók. Ezen kívül a környékbeli települések lakói is hozzánk jártak a banki ügyeik intézése végett, miután a környékbeli települések mindegyikén bezárták a bankfiókokat. Pócs János képviselő úr kérésére és közbenjárására a Takarékbank illetékes döntéshozói napirendre tűzték a településünkön található bankfiók bezárásával kapcsolatos kérdés újra tárgyalását.

Az újra tárgyalás eredményéről Képviselő Úr tájékoztatott, sajnos a Takarékban fiókjának bezárása végleges döntés, azt a kérésünkre nem változtatták meg. Az egyeztetések eredményeként azonban a bankautomata továbbra is rendelkezésére áll majd a lakosság számára. Láthatjuk a környező településeken, sajnos ezeket is leszerelték. A jövőben az ingatlan tulajdonosa a Takarékbank Zrt. az épületet értékesíteni kívánja, ezért várható az automata áthelyezése más épületbe. Ebben az esetben az önkormányzat minden segítséget és együttműködést biztosít majd azzal kapcsolatban, hogy az automata elhelyezésére alkalmas épület, helyiség rendelkezésre álljon.

Kérem Önöket, hogy a nyitva tartásból rendelkezésre álló időt kihasználva, akinek még nincs bankkártyája, indítsa el az igénylést, illetve akinek nincs és úgy érzi el tudja sajátítani a netbank alkalmazás használatát, kérje meg az elérhetőségek beállítását a bankfiókban. A Polgármesteri Hivatal dolgozói és én személyesen is elérhető vagyok és leszek is minden esetben, ha segítségre van szükségük az automata használatában, keressenek Bennünket bizalommal. Természetesen az egyeztetések folytatódnak, bízom benne, hogy a kormányablak buszhoz hasonlóan működő takarékbusz szolgáltatásait is tudják majd biztosítani településünkön.

Kérem Önöket, hogy keressenek bizalommal, igyekszünk a változásra megnyugtató megoldást találni.

Tisztelettel:
Koczáné dr. Fehérváry Mária
polgármester