Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Tájékoztató a helyi adók befizetésével kapcsolatban

A 2023. évben a helyi adókra vonatkozóan az adófizetési határidők az alábbiak szerint alakulnak:

2023. I. félév: március 16.
2023. II. félév: szeptember 15.

Felhívjuk Tisztelt Adózóink figyelmét, hogy az előző évekhez hasonlóan az egyenlegértesítő küldemény csak a Takarékbank Zrt. kirendeltségein, illetve a Takarékbusznál fizethető be.

A bankszámla nyitásra kötelezett adózóinknak továbbra is banki átutalással kell eleget tenni adófizetési kötelezettségeiknek.

Természetesen továbbra is lehetőségük van adófizetési kötelezettségeiket teljesíteni otthonról bankkártyával a https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap  honlapon (ügyfélkapus azonosítás után az „Adók, díjak, illetékek befizetése” csempét választva) vagy banki átutalással vagy csoportos beszedési megbízással. Javasoljuk, hogy éljenek valamelyik otthonról indítható elektronikus fizetés lehetőségével.

Átutalásnál kérjük, hogy az adót adózónként, illetve adószámlánként utalják el, a közleményben az adózó adóazonosító jelét feltüntetve.

Amennyiben valamilyen okból nem áll rendelkezésükre a befizetésre szolgáló befizetési szelvény, és befizetésüket más módon nem tudják teljesíteni, úgy jelezzék azt munkatársunk felé.

Amennyiben rendelkeznek ügyfélkapuval, javasoljuk, hogy a befizetést megelőzően tekintsék meg az aktuális egyenlegüket az E-Önkormányzat Portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap).
A Portál használatára vonatkozó részletes tájékoztatót elérhetik itt: https://ohp-20.asp.lgov.hu/tajekoztato

Fontos, hogy az adószámla-adatok feldolgozása, könyvelése időt vesz igénybe, ezért előfordulhat, hogy nem jelenik meg olyan tétel, amit a kivonat készítése vagy a lekérdezés előtti néhány nappal korábban nyújtott be, illetve fizetett meg az adózó.

Ismételten felhívjuk továbbá figyelmüket arra, hogy 2021. január 1-jétől a gépjárműadóval kapcsolatos teljes körű hatósági ügyintézést az állami adóhatóság (NAV) látja el

Köszönjük, hogy befizetésükkel hozzájárulnak községünk fejlődéséhez!

Kiss Csaba
jegyző