Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Tájékoztató a szelektív hulladékgyűjtésről

A Regio-Kom Térségi Hulladékszállítási Nonprofit Kft. 2017.10.01-től bevezeti a háztól történő sárga és zöld zsákos szelektív hulladékgyűjtést, mely a lakosoknak ingyenes. Ingatlanonként  indulásként 1-1db  sárga és zöld zsákot juttatunk el , és a megadott időpontban a kihelyezett zsákok helyett csere zsákot biztosítunk.

SÁRGA zsákba helyezhető hulladékok : Műanyag, papír és fém csomagolási hulladékok

Műanyag üdítős, ásványvizes PET palackok, kiöblített háztartási flakonok (pl. samponos, habfürdős), háztartásban előforduló tiszta fóliák (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák), kimosott tejes-, joghurtos poharak.

Papír és italos kartondoboz, újságok, folyóiratok, füzetek, könyvek, hullámpapírok, csomagolópapírok, kartondobozok, kiöblített italos kartondobozok (tejes-, gyümölcsleves doboz )

Fém különféle háztartási fém-hulladékok (pl. evőeszközök) és fémdobozok (italos- és konzervdobozok).    A műanyag- és fémhulladékoknál egyaránt fontos, hogy azok kiöblítve, tisztán kerüljenek a gyűjtőzsákba.

„Tapossa Laposra !”

A műanyag flakonokat és a papírdobozokat , de a sörös dobozokat is lapítva kell a zsákba helyezni, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak el.

A sárga zsák mellé lapra hajtogatott, spárgával összekötözött karton csomag kihelyezhető.

KÉRJÜK NE tegyenek a zsákba zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakont, margarinos dobozt, élelmiszer maradványt tartalmazó műanyagot, hungarocellt, CD-Iemezt, magnó- és videokazettát, egyéb műanyagnak ítélt hulladékot (pl. nejlonharisnya), mert újrahasznosításuk jelenleg nem megoldott!

Tilos a zsákba kevert települési hulladékot rakni, mert nem kerül elszállításra !

ZÖLD zsákba csak és kizárólag zöldhulladék kerüljön!

Ezek a fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom, konyhai hulladék. (kivétel étel maradék) Szintén elszállításra kerül a zöld zsák mellé kihelyezett max. 80 cm-re összevágott, madzaggal kötegelt (nem dróttal!) gally. Mérete nem haladhatja meg a teli zöld zsák méretét.

KÉRJÜK NE tegyenek bele fenyő- és tujaféléket, vagy diófalevelet és -gallyakat, ugyanis az előbbiek magas gyanta-, az utóbbiak magas olaj- és mérgezőanyag tartalmuk miatt nehezítik a komposztálás folyamatát.

A házhoz menő szelektív hulladék gyűjtés első időpontjai Jászboldogháza településen 2017.november 03. (péntek, zöld zsák),november 10. (péntek, sárga zsák)!

A következőkben a szelektív zsákok elszállítási időpontjai:
– minden hónap első péntek (zöld zsák) – és második pénteki (sárga zsák) napjain

A szelektív szigetek és a hulladékudvarok  továbbra is üzemelnek ! Ide kérjük elhelyezni az üveg hulladékokat! Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a házhoz menő sárga és zöld zsákos szelektív hulladékgyűjtést minél nagyobb mértékben vegyék igénybe.

Köszönjük együttműködését !

Regio-Kom Térségi Hulladékszállítási Nonprofit Kft