Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Tájékoztató az Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés (AVDH) használatáról

Az AVDH, azaz Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés szolgáltatás elektronikus aláírási lehetőséget biztosít a felhasználók (természetes személyek) számára.

Az AVDH a felhasználó azonosítása és hitelesítése után létrehozza az aláírást és időbélyeget a kiválasztott dokumentumon, majd az így létrehozott dokumentumot a felhasználó letöltheti és azt elektronikus úton továbbíthatja a szükséges helyre.

A polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény 325. § (1) bekezdés g) alapján az AVDH által hitelesített dokumentum teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősül.

1. A szolgáltatás igénybevételéhez első lépésben kattintson a jobb oldali AVDH elektronikus aláírás ikonra.

2. A file kiválasztása
A hitelesíteni kívánt fájl kiválasztásához kattintson a Hitelesítés cím alatti keretben lévő, „Klikkeljen ide a tallózáshoz” mezőbe. Ekkor a felugró tallózó ablakban a saját gépéről kiválaszthatja azt a fájlt, amelyen a hitelesítést el szeretné végezni. Lehetősége van arra is, hogy a keretben lévő „Húzza ide” részhez mozgassa a file-t az egér segítségével.

3. A hitelesítés kiválasztása
Jelölje be a kört a „Hiteles pdf” szöveg mellett. (Hiteles PDF: csak 20 megabyte méretkorlát alatti pdf típusú fájlokat lehet hitelesíteni. ASIC: 20 megabyte-nál nagyobb fájlméretű PDF dokumentumokat és minden más fájltípusú dokumentumot ASiC eljárással kell hitelesíteni, ahol a méretkorlát 200 megabyte.)

4. Az ÁSZF elfogadása
Az ÁSZF elolvasását követően a jelölőnégyzet kipipálásával fogadja el az Általános Szolgáltatási Feltételeket.

5. A dokumentum feltöltése
Töltse fel a dokumentumot hitelesítésre a rendszerbe a kék, „Feltöltés” elnevezésű téglalapra kattintással.

6. Ügyfélkapus azonosítás
Azonosítsa magát ügyfélkapus felhasználónevének és jelszavának pontos megadásával.

7. AVDH által hitelesített dokumentum letöltése
Sikeres ügyfélkapus azonosítás után az AVDH-rendszer hitelesíti a dokumentumot. Kérjük, töltse le a dokumentumot a kék, „Letöltés” elnevezésű téglalapra kattintással. A letöltést követően jelentkezzen ki a szolgáltatásból a bal oldalon lévő piros, „Kijelentkezés” elnevezésű téglalapra kattintással

8. AVDH által hitelesített dokumentum megküldése
A letöltött, hitelesített dokumentumot letöltés után e-mailen küldje meg a címzettnek.