Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Te SZEDD!

Idén csatlakozott a Jászboldogháza Községi Önkormányzat is ehhez az országos akcióhoz, mely már 10. éve kerül megrendezésre.

A kis csapatunk május 7-én reggel, fél 9-től gyülekezett a Polgármesteri Hivatalnál. A nagy munka előtt egy kis reggelivel indítottuk a napot, teával és zsíros kenyérrel kínáltuk meg a résztvevőket. A reggeli után megbeszéltük, hogy ki milyen utcákért, területekért felelős, merre induljon. Milyen szemetet lehet felszedni, mire kell figyelni és vigyázni. Ezután csapatokat alakítva jártuk a területeket. Telefonon tartottuk a kapcsolatot egymással. 13 órára mindenki befejezte a saját területének megtisztítását. A zsákokat egy helyre gyűjtöttük össze.

A Te Szedd! – akció közösségi élményhez is hozzájárult: a családok bevonásával az önkormányzat és a családok közötti kapcsolatok építésére is jó lehetőséget adott. Az akció nagyszerű lehetőséget adott a résztvevők számára az illegális hulladékkal szennyezett területek megtisztítására, ugyanis az összegyűjtött hulladékok szállítási költségeit, valamint a hulladék összegyűjtéséhez szükséges eszközöket (kesztyű, zsák, kötöző) is az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosította.

Közös érdekünk a tiszta jövő!