Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Településképi arculati kézikönyv véleményezés

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény alapján Jászboldogháza Önkormányzat Képviselő-testülete településképi arculati kézikönyvet és rendeletet készíttet. Ezzel kapcsolatosan várjuk a lakosság véleményét, javaslatait, melyek a kézikönyv elkészítése során beépítésre kerülnek.

Építészeti szemléletformáló célt szolgál a településképi rendeletet megalapozó, a települési környezet megjelenését meghatározó jellemzőket és elvárásokat összefoglaló településképi arculati kézikönyv, melyet a települési önkormányzat normatív határozata mellékleteként fogadja el.

A kézikönyvet az önkormányzat a nyilvánosság bevonásával a település teljes közigazgatási területére készítteti el. A Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság Területrendezési és Településügyi Főosztálya elkészítette a településképi arculati kézikönyv készítéséhez segítséget nyújtó útmutatót, illetve egy minta kézikönyvet, mely településünk honlapján megtekinthető.

Javaslataikat várjuk, mely kérdések kerüljenek szabályozásra a település képét meghatározó kérdésekben, mely az új építésű és felújítás alá kerülő ingatlanokra a jövőben kötelezően alkalmazandóak lesznek.

Véleményeiket, javaslataikat, 2017. augusztus 10-ig Jászboldogháza Község Önkormányzatánál vagy emailben a hivatal@jaszboldoghaza.hu címen írásban leadni szíveskedjenek.

Dr. Dinai Zoltán
jegyző