Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Egészségügyi szűrővizsgálat

Tisztelettel tájékoztatjuk Önt, hogy 2015. november 7-éna Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és Jászboldogháza Község Önkormányzata ingyenes egészségügyi szűrőprogramot szervez az Önök részére.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2009-ben döntött arról, hogy segítséget nyújt a megye 2000 fő alatti népességszámú településein élők számára egészségük megőrzése, a jelenleg még nem ismert betegségek időben történő felismerése érdekében. Annak tudatában, hogy a kistelepülésen élők számára sokkal nehezebb eljutni szakorvosi rendelőbe az Önök településén is megszervezi az egészségügyi szűrőprogramot.

Fontos az is, hogy a résztvevők számára ez ne kerüljön pénzbe, ezért ennek költségeit a megyei önkormányzat fizeti ki.

Jászboldogháza Község Önkormányzata jelöli majd ki a vizsgálatok helyszínét és állja a víz-, villany és fűtés költségeit. Helye: Művelődési Ház (5144 Jászboldogháza, Rákóczi u. 9.)

Az egészségügyi szűrőprogram keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet szakdolgozói megmérik a résztvevők vérnyomását, a koleszterin és vércukor szintjét, haskörfogatát, testsúlyát, meghatározzák triglicerid szintjét és megállapítják a testtömegindexét. Ezek olyan adatok, amelyek a szív- és érrendszer állapotát mutatják be. Az így nyert adatokat belgyógyász szakorvos értékeli.

Emellett szemész-, urológus és bőrgyógyász szakorvosi vizsgálatokon is részt vehetnek az érdeklődők.

A vizsgálatok eredményeit a település háziorvosa rendelkezésére bocsátják a szűrést végző szakemberek. Ezeket a vizsgálati eredményeket az Ön gyógyításában tudja felhasználni háziorvosa.

Kérjük Önt, hogy a szűrésen vegyen részt! Családtagjait, barátait, ismerőseit segítsen meggyőzni, hogy az egészségügyi szűrőprogramon vegyenek részt.

Szűcs Lajos
polgármester