Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Karate hírek

Február 5-én a sensei Agócs Tibor meghívására immár harmadik alkalommal látogatott el hozzánk Varga István shaolin sziheng. Ezúttal már a jászboldogházi dojoból sempai Simon Orsi, Mukri Attila, Jenei Tamás és Borics Zsolt is részt vettek a szombat reggeli szeminárium jellegű edzésen.

A szeminárium témája a test egysége és a harmonikus- lágy mozgások gyakorlása volt. Az edzés reggel 6 órakor kezdődött, ahol ismét előkerültek a botok és a shaolin legősibb és legkiforrottabb iskolarendszerébe a bot használatába kaptunk betekintést. A több mint két és fél órás edzésen pusztakezes technikákat és a pozíció stabilitását is gyakoroltuk.

A fegyver (bot) forgatása, kezelése remekül rávilágított a test egységére a harmonikus mozgások lényegére a kyokushinban is. Attila és Tamás számára ez volt az első „hajnali edzés” amely már évek óta folyik a Yakuzák SE. jászberényi dojojában, ezeken az edzéseken nem a versenysport hanem a karate mélyebb értelmezése a cél.
Az edzésen készült fotók megtekinthetőek a galériában.

„…. Érdeklődéssel figyeltem a két boldogházi karatékát, hogy illeszkednek be ebbe a számukra még új, nehéz, nagy koncentrációt igénylő gyakorlat sorozatba. Az Ő korukban már ezek a technikák jobban értelmezhetőek mint a fiatalabbak esetében, ezért is örülök, hogy részt vettek ezen a szemináriumon és remélem a folytatásban is ott lesznek.

Osu sempai Simon Orsi „

A hétvégén, február 6-án háziverseny a nagykátai sportcsarnokban 70 indulóval.

A következő héten, február 11 – 13 „Bentalvós Edzőtábor” a jászberényi csarnokban.

Két hét múlva február 19-én „Diákolimpia Területi Selejtező” Hajdúszoboszlón.

Mozgalmas február a karatékák számára. Remélem hamarosan szép eredményekről számolhatok be a kedves érdeklődőknek.