Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Karate hírek

Izgalmas volt ismét a hétvége egyesületünkben. Szombaton korán reggel indult a nap hiszen már reggel 6 órakor majd huszan sorakoztak a szokásos „hajnali edzésen” a jászberényi dojoban. Ez az edzés sok tekintetben rendhagyó volt, hiszen ezen a napon mutatkozott be a TRX suspension egyesületünk tagjai számára.

Rövid írásos anyagot kaptak a résztvevők, valamint a helyes használathoz feltétlen szükséges ismertető és demonstráció után hat fő ki is próbálta az eszközt.

A TRX-ről tudni kell, hogy bármilyen fittségi szinten, bárhol, bármilyen cél elérése érdekében használható. Hamarosan a jászboldogházi dojóban is bemutatkozik ez az eszköz és a karatékák is megismerkednek ennek a fantasztikus szernek a hatásaival. Egyesületünkben ketten (Tóth Helga és sensei Agócs) elvégezték a TRX oktatói szemináriumot Budapesten és így lehetőség van ennek a szernek a beépítésére a versenyfelkészítésbe, illetve az általános edzésekhez kortól nemtől függetlenül nagy segítség lesz.

A reggeli karate edzés és TRX bemutató edzés után megérkeztek Simon Orsi és Borics Zsolti vezetésével a jászboldogházi karatésok és szülők is a délelőtti bemutatóra és futásra. A bemutató begyakorlása után látványos volt ahogy a városon keresztül vonult az egyesület sok-sok fehér ruhás tagja. Az érparton jót futottunk 1500 méteren ahol Szalóki Laura a nők között a III. helyen végzett.

Külön öröm volt számunkra, hogy egyre több szülő is aktívan részt vesz az efféle futóversenyeken. A bemutató, inkább edzés jellegű volt ahol az egészen fiatalok edzésmunkáinak bemutatásától, a felnőtt küzdelmek és a töréstechnikák is bemutatásra kerültek. A bemutató után ismét futás következett, de már 3000 méter, ez a táv igazi nyári melegben zajlott és kipirult arcokkal tértünk vissza a dojóba.

Köszönet mindenkinek aki eljött és mutatta egyesületünk erejét ezen a napon.

A bemutatón illetve az edzésen készült képeket a galériában találjátok.