Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Újabb fejlesztés – ezúttal a sport területén

Magyarországot járva, pár éve egy sokak számára ismeretlen tábla látható, amelyen az alábbi szövegrész olvasható: Európai falu LEADER közösség.

Mi a LEADER ? (francia betűszó: Liaison Entre Actions pour le Developpement de l’Economie Rurale) = Közösségi kezdeményezés a vidéki gazdaság fejlesztéséért.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) IV. tengelyes forrása alatt a 2007-13 közötti időszakban már több mint 70 milliárd forintot fordíthatnak a helyi fejlesztési elképzelések megvalósítására a közösségek. A Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesület fogja össze a jászsági koncepciókat, a Helyi Vidékfejlesztési Irodában Jászapátin dolgozzák ki a pályázati célterületeket, és itt kezelik az elszámolásokat is a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közreműködésével.

Jászboldogháza több pályázatot is benyújtott, melyek között voltak önkormányzati és civil szervezetek projektjei is. Az egyik ilyen nyertes beruházást a Jászboldogházi Sport Egyesület tudta megvalósítani a Szabadidős és sporttevékenységek szolgáltatásának fejlesztése jogcím kapcsán, a „Jászboldogházi Sportöltöző felújítása” címmel. A program természetesen utófinanszírozott, tehát pénzt jelen esetben is csak utólag kap a pályázó, amelynek feltétele a pontos elszámolás.

Várhatóan június-júliusra várható az új pályázati kiírás, amely újra lehetőséget nyújt Jászboldogházának is, hogy éljen a lehetőségekkel. Infó: www.jkhk.hu, vagy e-pont@jaszboldoghaza.hu.